Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U požaru na svjetioniku lakše ozlijeđen svjetioničar

31.01.2012. 23:00
U požaru na svjetioniku lakše ozlijeđen svjetioničar


Dok smo mi došli, Marijan i Ivica izveli su svjetioničara van. Budući da je bio dezorijentiran i omamljen dimom, brodom smo ga prevezli na Pašman, a tamo ga je pregledala liječnica – Antonijo Bobić, predsjednik DVD Pašman
Svjetioničar Robert Šuker lakše je ozlijeđen u požaru koji je u utorak oko 14.30 sati izbio u svjetioniku na otočiću Bapcu nasuprot mjesta Turanj. Šezdesetogodišnjeg Sarajliju koji na svjetioniku živi i radi još od 80-ih godina, iz kuhinje zahvaćene plamenom izvukli su Ivica Gregov i Marijan Bobić iz Pašmana. Upravo njih dvojica oko 14.20 sati primijetila su neobično taman i gust dim iz svjetioničkog dimnjaka pa su o tome odmah obavijestili Antonija Bobića, predsjednika pašmanskog DVD-a. Kako im se Šuker nije javljao na mobitel, dvojica Pašmanaca od kojih je jedan član lokalnog DVD-a, zaputili su se svojom brodicom prema otočiću, a istovremeno su tamo privatnim brodicama krenuli i ostali članovi DVD-a Pašman. Osmorica vatrogasaca odmah su se posvetila gašenju požara kojeg su za svega nekoliko minuta lokalizirali, dok je deveti član preuzeo brigu o 60-godišnjem svjetioničaru.
– Dok smo mi došli, Marijan i Ivica izveli su svjetioničara van. Budući da je bio dezorijentiran i omamljen dimom, brodom smo ga prevezli na Pašman gdje je u međuvremenu stigla ekipa Hitne medicinske pomoći iz Preka, nakon čega je Šukera pregledala liječnica i utvrdila da, srećom, nema vanjskih ozljeda – ispričao nam je Antonijo Bobić dodavši da se svjetioničar potom vratio u svoj dom na otočiću Bapcu.
Tijekom poslijepodneva na svjetionik je pristigla i ekipa za policijski očevid predvođena inspektorom za požare, a prema prvim, neslužbenim informacijama, vatra se proširila iz dimnjaka na koji je spojena peć na drva. Tome u prilog ide i izjava 60-godišnjeg svjetioničara da je netom prije požara potpalio drva u peći. Inače to radi njegova supruga, no zbog obiteljskih razloga otputovala je u rodno Sarajevo.
Iako mu je kuhinja u potpunosti izgorjela, a osim toga u nezgodi se nagutao i dima, svjetioničar je odbio hospitalizaciju i već u poslijepodnevnim satima vratio se u svoj neobični dom.