Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Zadar ekipno prvi

31.01.2012. 23:00
Zadar ekipno prvi


Plivački klub Zadar proteklog je vikenda ugostio posljednja dva kola Plivačke lige Šibenik – Zadar, miting na kojem su se za norme Hrvatskog plivačkog saveza, pojedinačni i ekipni poredak nadmetale kategorije kadeta, mlađih juniora i juniora.
U konkurenciji četiri kluba iz Zadarske i Šibensko – kninske županije (Zadar, Jadera, Šibenik i More) s najviše se ekipnog uspjeha na kraju mogao pohvaliti domaćin natjecanja. Prvo mjesto Zadar je osigurao s osvojenih 4046 bodova (plivačice i plivači bili su prvi), na drugom mjestu nalazi se Šibenik sa 3585, treće je More sa 2973, a Jadera četvrta sa 1611 bodova.
Što se pak najboljih pojedinačnih rezultata zadarskih predstavnika tiče, oba su kluba nakon sedmog kola imala razloga za slavlje. Zadar je tako među prvih troje koji su nagrađivani medaljama imao troje uzdanica: kadetkinju Andreu Annu Milin na trećem mjestu te mlađu juniorku Katju Čizmin i juniora Roka Škribolu koji su zauzeli iste stepenice na postolju. Posljednje kolo za PK Zadar je uljepšala i kadetkinja Lucija Dukić s prvom normom HPS-a ostvarenom u disciplini 100 m delfin (1:27.37), dok su najvrjednije rezultate po LEN tablicama isplivali Laura Čizmin (609 bodova) i Borna Dukić (527 bodova). Čizmin je na 50 m prsno imala vrijeme 35.48, a Dukić na 50 m slobodno 26.13.
Jadera je na ovom natjecanju bila najmlađa ekipa u konkurenciji, no njene plivačice i plivače to nije spriječilo da ponovno ostvare zapažene nastupe. U kategoriji kadeta istakao se Leo Bavdek koji je nadmoćno držao prvo mjesto tijekom cijele lige, a zadnje je kolo okončao sa ukupno 7286 bodova po LEN tablicama.
Bavdek je u 18 isplivanih disciplina 13 puta zauzeo prvo mjesto, četiri puta drugo i jednom šesto, dok je njegov najvrjedniji rezultat po LEN tablicama i najvrjedniji u uzrastu kadeta onaj ostvaren na 100 metara slobodno. Dionicu je svladao u vremenu 58.63 te tako uzeo 497 bodova. Dobro ga je pratio i Lucijan Krpina, koji je u istoj disciplini bio drugi (1:00.81) i zaradio 446 bodova. U ženskoj konkurenciji Jaderina kadetkinja Petra Rudić također je vlasnica drugog najvrjednijeg rezultata; 100 m slobodno isplivala je za 1:11.10 i osvojila 401 bod.
Sljedeći vikend u Šibeniku se održavaju posljednja dva kola ŠI-ZD lige za kategorije početnika i mlađih kadeta, nakon kojih ćemo također saznati ekipne pobjednike i najuspješnije plivače u međužupanijskoj konkurenciji.