Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Josip Kulaš kandidat za načelnika, Marko Bobanović za zamjenika

Autor: Nives Rogoznica

31.01.2013. 23:00
Josip Kulaš kandidat za  načelnika, Marko  Bobanović za zamjenika

Foto: Zvonko KUCELIN



Ovo od nas traže mnogi građani Polače, a među njima i utemeljitelji HDZ-a u općini Polača, istaknuo je Kulaš, navodeći kako će polovicu kandidata na njihovoj listi za Općinsko vijeće činiti sadašnji članovi HDZ-a, nezadovoljni radom aktualnog načelnika Viktora Pretnjače


Josip Kulaš, nekadašnji HDZ-ov predsjednik Općinskog vijeća Općine Polača, na lokalnim će se izborima u svibnju kandidirati za načelnika kao kandidat grupe birača, što je nova zakonska formulacija za nezavisnog kandidata. Kulaš je, podsjetimo, još u ljeto 2010. izišao iz Vijeća i mandat dao na raspolaganje stranci. Kandidat za njegovog zamjenika bit će aktualni zamjenik načelnika Marko Bobanović. Kulaš i Bobanović nisu formalno istupili iz HDZ-a, no samim činom njihove kandidature prestaju biti članovi stranke. Najavili su kako će izići i s kandidacijskom listom grupe birača za Općinsko vijeće, što je novi naziv za nezavisnu listu.
– Ovo od nas traže mnogi građani Polače, a među njima i utemeljitelji HDZ-a u općini Polača i utemeljitelji Općine koji su odbačeni na najgrublji način, rekao je Kulaš, navodeći kako će polovicu kandidata na njihovoj listi za Općinsko vijeće činiti sadašnji članovi HDZ-a, nezadovoljni radom aktualnog načelnika hadezeovca Viktora Pretnjače.
– Nezadovoljan zaostajanjem općine Polača u odnosu na ostale općine u našoj županiji, odlučio sam okupiti grupu istomišljenika. Na izbore izlazimo pod sloganom ‘Ujedinimo se’. Nas u Polači nema toliko mnogo da se ne bismo mogli ujediniti, gotovo svi se poznajemo. Općina Polača jedna je od većih općina u našoj županiji, ima povijest, ugled i tradiciju, a u novijoj je povijesti bila primjer i predvodnica drugim općinama u izgradnji i razvoju komunalne infrastrukture i u izgradnji kulturnih, obrazovnih i sportskih objekata. Nikad naša općina nije bila ovako nerazvijena u odnosu na druge općine naše županije, rekao je Kulaš koji je, iznoseći svoj izborni program, obećao ukidanje prireza.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU