Predstavljena idejna rješenja od kojih bi jedno moglo biti nova škola

Slika korisnika admin
Autor: 
Fabio ŠIMIĆEV

U Kazalištu lutaka Zadar jučerašnji dan prošao je u znaku arhitekture. Studenti treće godine arhitekture na Fakultetu građevinarstva, geodezije i arhitekture u Splitu predstavili su svoje radove. Riječ je o idejnim rješenjima Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole.

- Riječ je o nastavku višegodišnje suradnje sa Zadarskom županijom na projektima vezanim uz osnovne i srednje škole. Danas smo vidjeli interne radove, idejna rješenja Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole. Svrha je pokazati mogućnosti razvoja škole, a sve ovo bi trebalo poslužiti kao podloga za izradu idejnog rješenja buduće škole u Zemuniku kod Zadra,kazala nam je Iva Letilović, koja je ocjenjivala radove skupa s mentorima Idisom Turatom, Dinkom Peračićem i Brunom Kovačevićem, dok je gost kritičar bio Maroje Mrduljaš.

U poslijepodnevnim satima održana je javna diskusija pod nazivom Nove perspektive razvoja poljoprivrednog kraja. Idis Turato održao je predavanje Oblikovanje i teritorija, S. Zjalić i K. Franin Ekološka infrastruktura, Claudia Kruschel Biomimicry - Design Lessons From Nature, te Vlatko Prskalo Razvoj poduzetništva u Poljoprivrednoj školi u Slavonskom Brodu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno