24. izbor najboljih sportaša i sportskih djelatnika Zadarske županije

Slika korisnika valentinam
Pregršt nominacija
Zadarski list nagrađuje sportaše koji promiču zadarski sport, primjer su novim generacijama koje marljivo treniraju znajući da samo težak rad vodi do najvećih sportskih visina
Marin GOSPIĆ
Najbolji u 2016.

Zadarski list i ove godine organizira Izbor najboljih sportaša  i sportskih djelatnika Zadarske županije. Tradicionalno, zadarski dnevni  list nagrađuje sportaše koji promiču zadarski sport, primjer su novim generacijama koje marljivo treniraju znajući da samo težak rad vodi do  najvećih sportskih visina. No, to nije izbor kojim se samo potvrđuje istina da je netko zaista utemeljen kao najbolji sportaš, nego je to i priznanje za rezultate postignute u prošloj godini.

U kategoriji najboljih sportaša nominirani su: bacač kugle Stipe Žunić,  prvi hrvatski atletičar koji je osvojio medalju na svjetskom atletskom prvenstvu; Antonio Milin iz Plivačkog kluba Zadra koji je titulama prvaka  Hrvatske u brojnim kategorijama dodao i rezultat s kojim je srušio 16 godina star hrvatski rekord Duje Draganje na 100 metara mješovito u 25- metarskim bazenima; Marko Sikirić iz Športsko ribolovnog društva Zubatac, pojedinačni i momčadski svjetski prvak u sportskom ribolovu.

U konkurenciji sportašica su: najbolja hrvatska biciklistkinja u 2017.  Maja Perinović, reprezentativka i članica Biciklističkog kluba Zadar; Tea  Radil iz Športsko ribolovnog društva Zubatac, koja je ponijela pojedinačno i momčadsko srebro sa Svjetskog prvenstva u sportskom ribolovu  te Marcela Marić, višegodišnja najbolja hrvatska skakačica u vodu, godinama sudionica svih velikih međunarodnih natjecanja.

Tu je, dakako, i kategorija najbolja momčad. Unatoč bremenitoj 2017.,  Košarkaški klub Zadar i dalje je nominiran za najbolju momčad 2017.  Nominaciju je zaslužio i Košarkaški klub Jazine Arbanasi, ulaskom u prvu košarkašku ligu. Na listi je i Vaterpolski klub Zadar koji se jedini, uz KK  Zadar, natječe u međunarodnom rangu.

U kategoriji ekipe imamo trolist: Ženski košarkaški klub Zadar, Odbojkaški klub Zadar, kao i sastav Futsal Super chicks iz Poličnika.

U konkurenciji nada  je Matea Čerina iz Atletskog  kluba Benkovac,  višestruka prvakinja Hrvatske u mlađim kategorijama, zatim košarkašica  Zadra i kapetanica kadetske reprezentacije Ana Mandić te Josipa Marković, odbojkašica Zadra, kadetska reprezentativka i predvodnica odličnih  rezultata svoga kluba.

Na svečanosti koja će se održati točno u podne,  15. veljače u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru, bit će dodijeljena i Nagrada za životno djelo i  doprinos sportu koja nosi ime  Mile Filipi.

Kupon u Zadarskom listu

Poštovani čitateljice i čitatelji Zadarskog lista,

u izboru najboljih zadarskih sportaša u 2017. godini možete sudjelovati slanjem kupona na kojemu trebate navesti vaše favorite među nominiranima koje donosimo na ovoj stranici lista.

 Upravo vaš glas može biti presudan u konačnom izboru.

Izrezani i popunjeni kupon treba poslati na adresu Zadarskog lista,  Grgura Mrganića 6, Zadar.

Glasački kupon bit će objavljivan u Zadarskom listu svakoga dana do  zaključno 10. veljače 2018. 
Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika branimir
JURE,MARCELA, SVAKA ČAST,,SVI SPORTAŠI VAM ŽELIM PUNO USPJEHA................ALI VIDIM I PARTIZANI SU NASTUPALI,,ŠTA VI RADITE IZA,,VI SAMO KVARITE SLIKU,,,PARTIZANI UDBAŠI IZDAJNICI SE SVUGDI GURAJU,,,A OVAJ ZRILIĆ,,LJUDI NEZNATE VI TKO JE TAJ KOMUNISTA PARTIZAN ŠUGAVI,,ON JE VELIKOIZDAJNIK ZRILIC..BANDO,,PLATITI CETE VI ZA SVE,,-----------------ZA DOM I POGLAVNIKA.--