Odrađena generalna proba za gala večeru Tuna, Sushi & Wine festivala

Slika korisnika valentinam
Prezentacija jela i vina
Renato Kraljev, koji je bio moderator prezentacije te eno-gastro koordinator ovogodišnjeg Festivala istaknuo je važnost vraćanja autohtonim jelima i namirnicama
Zvonko KUCELIN
Jela će sutra spremati vrhunski hrvatski kuhari

Prezentacijom zanimljivih jela od ribe chefova Hrvoja Zirojevića i Josipa Vrsaljka započeo je uvod u gastronomski dio Tuna, Sushi & Wine Festivala.

Uz prezentaciju i najavu jela, koja će posjetitelji Gala večeri moći kušati sutra, održana je i prezentacija vina nastalih na području Zadarske županije, pa su se tako jučer na degustaciji okupili brojni novinari, vinari, restorateri te članovi udruge ljubitelja vina Vinum u osnivanju, koji su prezentirali sljubljivanje vina s jelom.

Hrvoje Zirojević predstavio je tartar od tune s krekerima od integralnog brašna ukrašen džemom od limuna i kapara.

Uz tartar, posjetitelji Arsenala moći će isprobati i kompot od tune s carpacciom od sezonskog povrća.

 - Na Gala večeri pripremit ćemo i žele od hladnog brudeta od palamide s tartarom od ribe kao i sendvič od grdobine i tune te baguette od liganja, najavio je zanimljiv menu chef hrvoje Zirojević.

Renato Kraljev, koji je bio moderator prezentacije te eno-gastro koordinator ovogodišnjeg Festivala istaknuo je važnost vraćanja autohtonim jelima i namirnicama što su se i chefovi potrudili ukomponirati i prezentirati u jelima.

Josip Vrsaljko, zadarski chef, predstavio je svoj izbor jela među kojima se ističe rolica od tune i guščje jetre te neobičan tartar od tune u kojem je sljubio brojne elemente iz cijelog svijeta. 

Nakon prezentacije jela, predstavljena su i vina Zadarske županije, koja će se također večeras moći kušati u Arsenalu, ali i sljedećih dana u eno-gastro kutku u palači Cedulin.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno