Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

HT PREMIJER LIGA Sad su i “mali” velika prijetnja

01.02.2019. 09:44
HT PREMIJER LIGA Sad su i “mali”  velika  prijetnja


Iako je opterećenje zasad neuspješne borbe za ostanak u  ABA ligi poprilično izbrazdalo redove kluba s Višnjika zgusnuti raspored  sezone nalaže da se treba posvetiti i HT Premijer ligi u kojoj večeras u  sklopu 14. kola gostuju u Velikoj Gorici. Domaćin Gorica predvođen Josipom Sesarom na rubu je ulaska u doigravanje te sigurno nije protivnik  za kojeg se i prije podbacivanja može kazati da će košarkaši Zadra apsolvirati s pobjedom. Poučak Hermes Analitice kao i Zaboka iz prvog dijela  sezone poziv su na potpuni oprez za momčad Ante Nazora koja se pokušava prvenstveno regrupirati pred krucijalne abaligaške izazove protiv  Mege Bemax u nedjelju i onaj protiv Cibone na Višnjiku tjedan kasnije.  Dobra igra i u konačnici pobjeda nad Sesarovom družinom donijeli bi  koliko-toliko povratak izgubljenog samopouzdanja u svlačionici nakon  fijaska protiv Krke, a treba već gledati i prema završnici domaćeg prvenstva u kontekstu da je svaka pobjeda i približavanje poziciji jedan na koju pucaju Zadrani pred doigravanje. Cibona je trenutačno koračić ispred  i stoga svako posrtanje na tzv. malim utakmicama bilo bi pogubno, jer  osim domaćeg terena kojeg garantira ta jedinica želja je i izbjegavanje  Cedevite do finala koja će vjerojatno završiti kao trećeplasirana u osnovnom dijelu, iako je u toj kombinaciji još i Split. Za Nazora i njegove igrače  sraz protiv Gorice je stoga isprepleten s pregršt motiva i samo jednim ciljem pobjedom nakon koje slijedi misija traženja bodova u Srijemskoj  Mitrovici gdje gostuju točno 46 sati poslije.
– Goricu izuzetno respektiramo. Pokazali su da su sposobni pobijediti  favorite u domaćem prvenstvu. Pojačani su s Lovrom Mazalinom u prijelaznom roku i sigurno imaju širinu i odlične šutere kao i čvrstinu ispod  koša. Ne očekuje nas lagan zadatak već moramo maksimalno ozbiljno  shvatiti utakmicu u oba smjera i pokazati oštrinu i energiju te jednostavno pronaći najbolji put da iskontroliramo utakmicu u našu korist – kratak i jasan je bio Nazor u najavi gostovanja kod Gorice koju ove sezone  po učinku predvodi tercet: Marko Baković, Borna Kapusta i Ivan Vučić.  Njima se mogu pridodati Ante Mašić te Ljubo Prgomet dok je stanovnik  Sesarove svlačionice i jedan Zadranin, bivši igrač Voštarnice i Jazine-Arbanasa, Marin Zrnić (9 poena, 2,5 skokova). Pridružio im se nedavno  bivši igrač Zadra Lovro Mazalin pristigao iz sarajevskog Sparsa kojem je  Sesar u debiju protiv Bosca dao tek nešto više od tri minute na parketu.
Protiv Zadra domaći košarkaši očekuju pravu posjetu te nastavak ovosezonske tradicije rušenja favorita, jer su podsjetimo dvoranu u Velikoj  Gorici pognutih glava napuštali i Cibona i Split. Stoga domaćini računaju da im grogirani Zadar nakon Krke, a dva dana prije Mege, dolazi u  idealno vrijeme i ako se ukaže prilika neće imati nimalo pardona za  momčad koju trenutno mori problem konstantnog traženje učinkovite  igre kao i nepronalaženje recepta za spas abaligaškog života.