Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

ŽKK ZADAR Igranje za doigravanje

01.02.2019. 09:56
ŽKK ZADAR Igranje za  doigravanje


Nakon pobjede u Slavonskom Brodu i na Višnjiku protiv Pule, košarkašice Zadra u nedjelju su upisale prvi poraz u 2019. godini,  ukupno četvrti ove sezone. Bolji je na domaćem terenu bio Zagreb koji je  slavio 56:51 i ostao u konkurenciji za doigravanje. Medveščak i Split su  vrlo blizu potvrde ulaska među prva četiri sastava, dok će za preostala  dva mjesta uz Zadar konkurirati Pula, Zagreb i Trešnjevka 2009, moguće i  Ragusa.
– Loš ulazak naših igračica u utakmicu domaće su kaznile i laganim  poenima došle u prednost. Pokušali smo dostići početni zaostatak, trenerica Marija Mazija tražila je idealnu petorku, što joj polazi za rukom u  posljednjoj četvrtini kada nakon stalnog hvatanja rezultata prelazimo u  vodstvo. No, ovog puta ne uspijevamo zadržati to vodstvo i Zagreb sretno  i spretno odnosi pobjedu – napisali su na facebook stranici "bijeli-plavih" svjesni kako 51 postignut koš nije ono što se očekuje od ove ekipe.
– Dojma smo kako to nije bilo naše najbolje izdanje. Čekali smo dodatnu raspoloženu igračicu kroz cijelu utakmicu i ta nijansa je nedostajala.  Unatoč tome, naše cure su odigrale pravu bitku, agresivnu, s puno primljenih udaraca zbog kojih nažalost nisu nagrađene. Košarka je timski  sport i zajedno i gubimo i dobivamo, budimo kritični, pronađimo greške  u sebi, za individualni i ekipni boljitak, samo tako možemo naprijed.
A jesu li igračice s Višnjika ostvarile željeni napredak vidjet će se u dvoboju 15. kola kada u Zadar stiže Podravac. Utakmica je na rasporedu u  nedjelju 3. veljače u 20 sati.


Jedan klub, pet liga
U klubu su prijavili juniorsku ekipu (2000. godište i mlađe) za službeno natjecanje regije jug za ovu sezonu. Ekipu će voditi trenerica Marija Mazija, a u ligi će nastupiti i Split, Šibenik, Košarkaška akademija Žana Lelas te Vodice. U 1. kolu Zadranke ovaj vikend očekuje gostovanje u Splitu kod KAŽL. Tako su na Višnjiku upotpunili  natjecateljsku sezonu s pet prijavljenih liga, predkadetkinje, kadetkinje, juniorke, te  dvije seniorske lige, Prva i Druga liga.
– Broj utakmica našeg omladinskog pogona se povećava, a to je ono čemu uz kvalitetan rad težimo iz godine u godinu, a ove godine nam je i uspjelo – objavili su iz  kluba.