Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zadarski NHR priprema se za samostalan izlazak na izbore!

01.02.2020. 10:02


Lokalna organizacija Neovisnih za Hrvatsku već je započela s pripremama za parlamentarne i lokalne izbore. S obzirom da su najjača desna stranka u Zadru, mogu se pohvaliti kako su i ovih dana potpisali iskaznice za poveći broj mladih ljudi koji svoju političku budućnost vide upravo u ovoj stranci.
Predsjednik Gradskog odbora NHR-a, Mate Lukić, napominje kako su na upravo održanoj sjednici Gradskog odbora donijeli odluku o rekonstrukciji temeljnih ogranaka, čime su stvorili uvjete za velik posao – imenovanje devet novih koordinatora!
Naime, za petnaestak dana usljedit će svečana sjednica zadarske organizacije na koji će predstaviti nove koordinatore temeljnih ogranaka, koje je rukovodstvo izabralo smatrajući da će im na narednim izborima donijeti još bolji rezultat. Prvi čovjek Gradskog odbora, Mate Lukić, o tome nam kaže:


Nova rukovodstva ogranaka
– Riječ je o ograncima Puntamika, Ričina, Smiljevac, Jazine I, Sinjoretovo, Poluotok, Plovanija, Crvene kuće i Arbanasi, no posebno nam je zadovoljstvo što ćemo na istoj sjednici predstaviti čak 40 novih mlađih članova koji će se izvrsno uklopiti u naš tim. U roku od 90 dana svi navedeni temeljni ogranci morat će biti ustrojeni, što nam sve ide po planu zacrtanom od početka priprema za izbore. Stranka stalno raste te smo nedavno ustrojili i Mjesni ogranak Maslina, također s mladom ekipom s predsjednicom Sonjom Botica, kaže Lukić, ističući kako u ostalim ograncima u kojima imaju dobre timove i vlast, stoga neće raditi promjene.
Naime, NHR-ovci u ovu izbornu godinu ulaze sa svoja četiri mjesna odbora u kojima imaju predsjednike, poput Mjesnog odbora Ploča i Novi Bokanjac, u kojima se i najviše radi i gradi.


»Svim našim članovima i simpatizerima mogu obećati da u našim stranačkim prostorijama neće biti dosadno. Lokalni izbori su terensko-operativni izbori koji će odraziti i moju i snagu naše organizacije
Mate Lukić, predsjednik GO NHR-a




– Vidljivo je iz navedenoga da praktično krećemo u pripreme za ono najvažnije što nas očekuje, a to su lokalni izbori za 15 mjeseci. Iako se nekima možda čini kako dotad ima dovoljno vremena, smatramo da tome i nije tako, osobito za stranke koje se žele kvalitetno pripremiti za izbore. A mi želimo napraviti detaljnu infrastrukturnu pripremu za lokalne izbore kako bi bili potpuno spremni za nama izuzetno važan plan, a to je samostalan izlazak na izbore, otkriva nam Lukić.


Pokazat ćemo svoju snagu
Podlogu za to već imaju u činjenici da ne ovise ni o kome te će, najavljuje čelnik NHR-a, nakon realizacije ovog plana moći smireno ući u kampanju.
– Svim našim članovima i simpatizerima mogu obećati da u našim stranačkim prostorijama neće biti dosadno, naprotiv, kroz čitavu godinu ovdje će biti velike promenade i velike pripreme. Lokalni izbori su terensko-operativni izbori koji će odraziti i moju i snagu naše organizacije. Jer velika je razlika između mjesnih i lokalnih izbora u odnosu na predsjedničke ili parlamentarne na kojima ti je sudbina praktično u rukama drugih. Nadam se stoga da i građani prepoznaju sve ono za što se borimo i što u njihovo ime zastupamo. Puno smo projekata i incijativa uspjeli progurati, zaključuje Lukić dodajući kako nastavljaju i dalje raditi jer to je po njima jedini način da Zadar jednom bude grad kakav zaslužuje biti.