Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Vinko Bakija iznenada preminuo u 54. godini

01.02.2021. 09:10


Prof. dr. sc. Vinko Bakija, profesor na Sveučilištu u Zadru i predsjednik Udruge turističkih vodiča Donat iznenada je jučer preminuo u Zadru u 54. godini.
Odjel za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta je na svojoj Facebook stranici izvijestio kako je »njihov Odjel izgubio dragog kolegu, vrsnog stručnjaka i znanstvenika i još boljeg prijatelja«.
– Svima će nam neizmjerno nedostajati. Izražavamo iskrenu sućut obitelji, prijateljima i svima koji su poznavali Vinka, naveli su u tom Odjelu.
Pokojni prof. Bakija diplomirao je sociologiju i francuski jezik i književnost na tadašnjem Filozofskom fakultetu u Zadru. Magistrirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a doktorirao je sociologiju održivog lokalnog i regionalnog razvoja.
Od 2003. do 2005. godine radio je kao izvanredni predavač na Ekonomskom fakultetu u Splitu, a od 2005. godine radi na Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, predajući nekoliko predmeta. Autor je nekoliko znanstvenih i stručnih radova te je sudjelovao na nekoliko međunarodnih znanstvenih skupova.
Ima više od 20 godina iskustva u sektoru turizma. Bio je aktivni edukator turističkih vodiča na Sveučilištu u Zadru, a radio je kao gradski turistički vodič.