Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Vlasnika teretane uhićenoga zbog širenja zarazne bolesti očekuje policijski pritvor

01.02.2021. 13:43


Vlasnika teretane Quantum Premium Gym, privedenog u ponedjeljak ujutro zbog otvaranja tog objekta unatoč zabrani rada, policija tereti za širenje i prenošenje zarazne bolesti te će ga nakon kriminalističkog istraživanja predati pritvorskom nadzorniku.
Policija je utvrdila da je teretana u II zagorskoj ulici oko 7,45 sati bila otvorena protivno odluci stožera civilne zaštite, a osim 51-godišnjeg vlasnik tamo je zatekla četiri osobe koje su vježbale uz još četiri osobe na ulazu u teretanu.
U sklopu kriminalističkog istraživanja, 51-godišnji vlasnik priveden je u policijske prostorije na kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti“ te će nakon istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku, izvijestila je policija.
Vlasnika teretane Andriju Klarića očekuje i ispitivanje u državnom odvjetništvu koje za njega može zatražiti i određivanje istražnog zatvora o čemu odlučuje sudac istrage Županijskog suda.
Zbog sumnji na nepoštivanje preporuka i mjera stožera na terenu su bili pripadnici zagrebačke policije u suradnji s područnim uredom Ravnateljstva civilne zaštite.