Vrsi podižu vidljivost i prepoznatljivost destinacije na tržištu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Razvoj specifičnih oblika turizma uz autohtone elemente
Nužno je iskoristiti potencijal koji imamo i postići sinergiju između tradicijskih vrijednosti, prirodnih bogatstava i suvremenih turističkih sadržaja i trendova. To je proces koji traje i koji se ne događa preko noći, ali razvoj specifičnih oblika turizma uz autohtone elemente je smjer u kojem moramo ići da bismo zadovoljili i potrebe gostiju kao i lokalnog stanovništva, ističe Maraš
Toni PERINIĆ
Rafaela Maraš, direktorica vrške Turističke zajednice

Prošlogodišnja turistička sezona ugodno je iznenadila turistički sektor u Vrsima. Usprkos pandemiji i epidemiološkim mjerama, broj noćenja i dolazaka pokazuje kako se Vrsi ubrzano razvijaju kao prepoznata i kvalitetna destinacija s brojnim sadržajima.
- Od 1. siječnja do 31. prosinca, 2021. godine prema podacima iz sustava eVisitor ostvareno je 19.648 dolazaka i 231.345 noćenja, što je 29 posto više dolazaka te 23 posto više noćenja u odnosu na 2020. godinu. Ostvareno je 83 posto dolazaka i 82 posto noćenja iz rekordne 2019. godine, navodi Rafaela Maraš, direktorica Turističke zajednice općine Vrsi i dodaje kako se svakodnevno radi na promotivnim kampanjama za nadolazeću turističku sezonu.

Do sezone puno posla

- U ovu godinu ušli smo s vjerom kako ćemo sve odraditi normalno pa se tako planiramo predstaviti na dva međunarodna turistička sajma zajedničkim nastupom sa susjednim turističkim zajednicama Nin rivijere. Također, planiramo i zajedničko udruženo oglašavanje, posebno na njemačkom i slovenskom tržištu. U ovoj godini pokrećemo i novu web stranicu TZ-a Općine Vrsi, pripremamo novu brošuru, postavit će se smeđa signalizacija na lokacijama na kojim trenutno nedostaje. To su samo neke bitnije stavke, ali u svakom slučaju do početka sezone očekuje nas puno posla, naglašava direktorica Maraš.
Da su digitalni mediji i društvene mreže danas glavno i neizostavno sredstvo za promociju destinacija i događaja svjesni su i u Turističkoj zajednici Općine Vrsi - kroz osmišljene online i offline kapanje podižu vidljivost i prepoznatljivost destinacije na tržištu.
- Digitalizacija je trend današnjice i mi mu se prilagođavamo. Vidljivost na tržištu podižemo osmišljenim promotivnim aktivnostima distribuiranim kroz online i offline kanale, društvene mreže i mobilne aplikacije. Te aktivnosti svake godine pojačavamo, posebno aktivnosti kroz digitalne medije jer danas je turistima najbitnija brza dostupnost informacija, smatra direktorica TZO-a Vrsi.
Zbog pandemijskih uvjeta, protekle dvije sezone prošle su bez zabavnih događanja i manifestacija, a u TZO-u Vrsi nadaju se kako će ove godine prekinuti taj niz.

Iskoristiti potencijal

- Protekle dvije godine, to jest ljetne sezone, bili smo bez događanja, a ove godine se nadamo prekinuti taj niz. Uz već tradicionalne manifestacije i dječje programe koji se planiraju održati, u pripremi su i neke nove manifestacije za koje vjerujemo da će biti dobro prihvaćene, navodi Maraš i pojašnjava kako je razvoj specifičnih oblika turizma uz autohtone elemente smjer u kojem se treba ići.
- U cilju održivog razvoja Vrsi kao turističke destinacije nužno je iskoristiti potencijal koji imamo i postići sinergiju između tradicijskih vrijednosti, prirodnih bogatstava i suvremenih turističkih sadržaja i trendova. To je proces koji traje i koji se ne događa preko noći, ali razvoj specifičnih oblika turizma uz autohtone elemente je smjer u kojem moramo ići da bismo zadovoljili i potrebe gostiju kao i lokalnog stanovništva, ističe Rafaela Maraš.
O novom Zakonu o turističkim zajednicama direktorica Maraš kaže kako ovo nije prvi put da dolazi do izmjena i kako će se natjecati za novi, četverogodišnji mandat na čelu Turističke zajednice Općine Vrsi.
- Ovo nije prvi put da se zakon mijenja, tako da je moja jedina obveza postupiti prema istom i prilagoditi se. Raspisat ćemo natječaj sukladno propisanim odredbama na kojem ću sudjelovati, a moj cilj je bazirati se na izvršavanje programskih zadaća te na realizaciju aktivnosti koje sam stavila pred sebe, zaključuje direktorica TZO Vrsi, Rafaela Maraš.

Ocjena: 
Prosječno: 3 (2 glasova)