Lošom prehranom stvaramo invalide

Slika korisnika admin
Autor: 

Bage, o potrošnji i pravcima u potrošnji hrane kod nas i u svijetu malo se raspravlja, započinje razgovor na prijenosu utakmice u Lojdu direktor Cenmara Pece.

Sve manje kućnog proračuna trošimo za hranu. Važnije nam je kako se vozimo, odijevamo, zabavljamo, negoli kako se hranimo, čudi se gospodar kafića Čedo.

Je, suglasan je doktor Knežević, jer prehrana i piće barem u dobroj trećini čimbenika sudjeluju u zdravlju.

A više od tri četvrtine u životnim radostima i uživanju, nadoveže se Kampokaštelac Ćiro.

Prejedamo se, jedemo nezdravo s viškom masti, jedemo neukusno, ne uživamo u hrani, ne hranimo se funkcionalno niti redovito, javi se Serđo.

Prosječni Hrvat za hranu daje oko polovine svojih primanja, što je razmjerno dvostruko više od prosjeka Europske zajednice, a čak razmjerno četiri puta više od razvijene Nizozemske i Njemačke.

Pritom se hranimo neodgovarajuće s velikim postotkom masnih mesa, a malim udjelom ribe, prisnaži Pece.

Mali udio voća i povrća, ali prevelik ulja i masnoća, uključuje se u razgovor Mime Sobin.

Posebno smo neodgovorni i bezobzirni prema djeci, potvrdi Ciketić.

Kod njih od djetinjstva stvaramo loše navike u hranjenju. Veliki broj djece je pretilo, od kojih se mnogi razbolijevaju u zreloj dobi.

Od djece lošim hranjenjem stvaramo invalide, nesposobne da pomognu sami sebi, ljuti se Mazija.

Zahuktali razgovor načas je prekinuo Zadar koji se Benettonu bio primakao na samo nekoliko koševa zaostatka.

Vaš Bage

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno