Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

14. ožujka novi krug razgovora čelnika SDP-a, HNS-a i IDS-a

Autor: Hina (H)

28.02.2010. 23:00
14. ožujka novi krug razgovora čelnika SDP-a, HNS-a i IDS-a

Foto: FAH



Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić večeras je u Puli nakon sjednice Predsjedništva stranke najavio da će se 14. ožujka u Labinu održati novi krug razgovora između čelnika SDP-a, HNS-a i IDS-a na kojemu će se razgovarati “o politici buduće hrvatske Vlade”.
“Vjerujem u našu zajedničku pobjedu na sljedećim parlamentarnim izborima i u tom kontekstu IDS je preuzeo obvezu da bude “izvjestitelj” na temu regionalizacije, decentralizacije, a naročito fiskalne decentralizacije”, istaknuo je Jakovčić.
Kazao je kako vjeruje da će se u Labinu usvojiti dokument koji će odrediti smjernice da se u prvih nekoliko mjeseci rada buduće Vlade donesu zakoni koji će radikalno decentralizirati sredstva ali i ovlasti u državi.
Jakovčić je mišljenja da će to biti još jedan uspješan susret čelnika SDP-a, HNS-a, IDS-a na kojemu će iznjedriti dokument koji će biti dio programa buduće Vlade u kojoj će, kako je najavio “sudjelovati i IDS”.
Odgovarajući na pitanje novinara da li kada govori o pobjedi na sljedećim parlamentarnim izborima misli na redovitim ili prijevremenim, Jakovčić je kazao kako je “upravo danas dobio prve naznake da bi moglo doći do prijevremenih izbora”.
“Ne mogu navesti izvor ali moguće je očekivati prijevremene izbore već u kasnu jesen. Stoga želim upozoriti sve nas u opoziciji kako je moguće da će HDZ pokušati voditi ritam, tempo i takt odigravanja utakmice na političkoj sceni”, kazao je Ivan Jakovčić dodavši kako je koalicija SDP-HNS-IDS jedina ozbiljna prepreka i jedina politička konkurencija HDZ-u.
“Mi želimo pobjedu na izborima i moramo računati na činjenicu da će HDZ pokušati nametnuti jedan drugačiji pristup politici i ritam izlaska na sljedeće izbore”, zaključio je Jakovčić, napomenuvši kako će svoju veliku popularnost Jadranka Kosor nastojati što bolje iskoristiti želeći ostati na vlasti.