Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Gradska vlast zaboravila poplavljenu ulicu

Autor: Jelica Farkaš

28.02.2010. 23:00
Gradska vlast zaboravila poplavljenu ulicu


“Jezero” ispred same zgrade je tu tijekom čitave godine izuzev nekoliko ljetnih mjeseci, kaže Anđelka Fratrić čiji se stan nalazi u prizemlju i ima i terasu na kojoj je zbog kišnog “jezera” nemoguće sjediti. Promet je velik i kad god koji auto prođe, u prizemlju slijedi tuširanje i to prljavom vodom


Velike kiše ove su zime napravile dosta problema i stoga im se nitko ne raduje, a najmanje žitelji u Ulici Silvija Strahimira Kranjčevića u Biogradu.
Oni, naime, kada vide tmurne oblake već znaju što ih čeka, a to je jezero koje nakon dužeg kišnog razdoblja, kakvo je i ovo, ne presušuje mjesecima. Još od Božića voda u ovom dijelu ulice se ne smanjuje, a sada, kako kažu, “vodostaj” svaki dan raste.
Potpuno je poplavljen dio ulice te je prolazak njome gotovo nemoguć. Najkritičniji dio je ispred novoizgrađene stambene zgrade u kojoj stanuje i bračni par Fratrić.
– “Jezero” ispred same zgrade tu je tijekom čitave godine izuzev nekoliko ljetnih mjeseci, kaže Anđelka Fratrić čiji se stan nalazi u prizemlju i ima i terasu na kojoj je zbog kišnog “jezera” nemoguće sjediti. Promet je velik i kad god koji auto prođe, u prizemlju slijedi tuširanje i to prljavom vodom. Žitelji ulice koji pješice moraju proći kritični dio ulice pokušavaju to hvatajući se za ogradu spomenute zgrade koja je olabavila od tih pokušaja da se nekako preskoči i domogne čistog dijela ulice.
– Iako u zgradi ima više stanova, najteže je nama jer smo tik uz cestu, kažu Fratrići, dodajući da je poplavljena ulica veliki problem i za sve ostale stanovnike. I to je višegodišnji problem o kojem su, kažu, izvijestili i gradske vlasti. I to još prije godinu ili dvije na samom početku kada su se susreli s ovim problemom.
– Odgovorili su nam da će se to rješavati kada dođe na red, da ta ulica još nije prioritet pa to traje i traje. U zadnje vrijeme ponovno smo pokušali intervenirati. Točnije, slali smo e-mailove, no sada nam više nitko i ne odgovara. Ne znamo što učiniti, no znamo da svi pošteno plaćamo svoje obveze Gradu pa samim tim očekujemo zauzvrat barem ono najelementarnije, a to je ulica koja nije poplavljena.