Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Modni spektakl kakav se rijetko viđa (FOTOGALERIJA)

Autor: Krešimir Bukvić

28.02.2010. 23:00
Modni spektakl kakav se rijetko viđa (FOTOGALERIJA)

Foto: Filip BRALA



Zadarska modna dizajnerica Ella Dušević priredila je u subotu navečer u Arsenalu modni spektakl kakav se u gradu rijetko može vidjeti. Prezentiravši modnu kolekciju “ki-N-ki”, treću nakon desetogodišnje stanke, Ella je Zadranima ponovno pružila mogućnost da uživaju u modnoj reviji visoke produkcijske razine.
Od široke i duge piste preko decentnih bijelih zavjesa u pozadini koje su visile gotovo od samog stropa Arsenala pa do svjetlosnih efekata i glazbene podloge te odlično sređenih manekenki, prezentaciji “ki-N-ki” modela mana se ne bi mogla naći. Valjan razlog za subotnju večer provedenu upravo u najvećem gradskom multimedijalnom centru. Jer, sviđali vam se ili ne Ellini modeli, a komentari su te večeri bili dosta podijeljeni, na reviju je bez bilo kakve zadrške trebalo doći. Ženski dio auditorija dakako zbog kreacija, a muški zbog djevojki koje su više otkrivale nego skrivale. A to je uostalom bila i glavna odrednica viđene kolekcije koja je svoje uporište imala prije svega u erotici.
Ella se odlučila na uglavnom prozirne, poluotvorene, blještave i ultrakratke kreacije namijenjene u prvom redu samouvjerenim i dobro građenim damama, svjesnim svoje privlačnosti. Jer, malo bi se koja djevojka bez prilične doze samouvjerenosti odlučila na haljinu s izrezom u obliku velikog križa na prsima koji na krajevima diskretno ocrtava rubove dojki. Ili, pak, na mini suknju u kompletu koje idu još samo dva vrlo oskudna samostojeća “pokrivača” grudi od sjajnog materijala ukrašena sa svega nekoliko resa.
Kako je istaknula Ella, inspiraciju za ovu kolekciju pronašla je u blještavilu pop zvijezda osamdesetih poput Michaela Jacksona i Madonne te senzualnosti Playboya šezdesetih pa je bilo i očekivano da kreacije budu upravo takve – glamurozne, sjajne i dakako upadljive. Ella je u izradi “ki-N-ki” kolekcije koristila puno štrasa, lateksa i spandeksa u naglašenim srebrnim, zlatnim i crnim bojama, oplemenjujući vrlo često kreacije i s fino ručno našivanim kristalima.
To je svakako bio dobar potez jer su upravo ti kristali bili ona posljednja točka na “i” većine modela. Najupadljivija haljina večeri bila je haljina koja je otvorila show – duga, srebrena, prozirna haljina sa stotinama maestralno našivenih kristala koje se ne bi “postidjeli” ni mnogo poznatiji modni dizajneri od Elle. Izvrsna tehnička obrada kreacija uostalom zaštitni je znak zadarske dizajnerice koja za razliku od velikog broja hrvatskih dizajnera ne pati od realizacijske improvizacije.
Elline su kreacije izvrsno sašivene, materijali fino padaju, orginalnih modnih dodataka ne nedostaje, treba se samo odlučiti – hrvatski dizajn, unikatni modeli i potpora “domaćim snagama” ili uniformiranost sveprisutnih globalnih brandova.


Haljinu s revije nosit ću na završnom partiju “Doline sunca”


Reviju “ki-N-ki” nosila je i poznata zadarska i hrvatska glumica Tamara Šoletić. Kaže da joj nije bilo prvi put, da je jednom nosila reviju svoje prijateljice Zizi Kurtin, no ovo iskustvo bilo je ipak drugačije.
– Nisam bila prvi put na modnoj pisti, no na ovako ozbiljnoj i profesionalnoj modnoj reviji, ravnopravno među ovim mladim manekenkama, prvi put. Bila sam jako uzbuđena već na probi pitajući se zašto se ne osjećam dobro, zašto nelagoda? Ipak, toliko sam puta bila na sceni, toliko puta pred ljudima. No, ovaj put sam znala da će biti drugačije, da neću glumiti, da neću izaći da bi nešto odglumila već da bih nešto prezentirala. Bilo je to jedno novo iskustvo, u početku neugodno, no kad sam vidjela kako su me ljudi prihvatili mogla bi šetati cijelu noć. Kreciju koju sam nosila obući ću i za završni party “Doline sunca”, ipak se moram pripremiti da budem ravnopravna sa zagrebačkim glumicama, rekla je Tamara.