Prvih trideset Đininih godina

Slika korisnika admin
gina_proslava
Filip BRALA
U caffe galeriju se gotovo nije moglo ući od za zabavu raspoloženih gostiju

Varoškom ulicom gotovo da se nije moglo prolaziti u subotu navečer. Razlog i više nego valjan - proslava tridesetogodišnjice rada kultne zadarske caffe galerije Đina. Malo se koji ugostiteljski objekt u Zadru može pohvaliti spomenutim jubilejem, tradicijom poslovanja punih 30 godina. I ne bilo kakvih, punih 30 godina u samom središtu gradskih događanja, u fokusu svih onih umjetničkih, akademskih, boemskih, progresivnih te nadasve urbanih gradskih skupina i pojedinaca čiji su svakodnevni rituali druženja postali gotovo nezamislivi bez kavice, vina, "žestice" ili kakvog drugog pića u Đini. Đina je odavno nadišla "običan" caffe bar, mjesto gdje ćete samo doći i popiti nešto, Đina se iz malog ugostiteljskog objekta prometnula u jedno od obilježja Zadra, prostorom nevelika, no ne i značajem.

- Mislim da je tajna Đine prije svega u radu s ljudima, u druženju koje nikada nije bilo samo na razini ugostitelj - gost. Nama su naši gosti naši prijatelji, sve ih volimo i uistinu su nam dobrodošli. Trudimo se ponuditi im dobru uslugu, glazbu za koju smatramo da će im se svidjeti i pažnju, dati im do znanja da smo tu zbog njih i da uživamo u zajedničkom druženju, naglašavaju vlasnici Renata i Dario Longin, koristeći priliku da se zahvale i susjedima koji su imali razumijevanja za njihovu, zapravo našu proslavu.

Dobroj je atmosferi prekjučer navečer u Varoši "kumovao" i kuhar Robert Pinto, njegove odlične mesne i povrtne rolade, raznorazni rižot i slastice, a da jubilej ostane u trajnom sijećanju okupljenih djelili su se i prigodni pokloni: razglednice, medaljoni i privjesci za ključeve izrađeni u obrtu Vilhar. Đina je te večeri imala čak i svoju posebnu pjesmu koju je pripremio zadarski glazbenik Stura, a koja se puštala uz ostale glazbene brojeve koje je izabrao DJ Hrvoje sve do tri ujutro kada se dobro raspoložena ekipa polako počela razilaziti.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno