Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Publici bolje stare pjesme

Autor: Boris Kupčak

28.02.2010. 23:00
Publici bolje stare pjesme

Foto: Filip BRALA



Zamolio bih one koji ne znaju riječi da ne pjevaju, nije sramota ako ne znate, kazao je Urban
Ovog petka u Arsenalu su održali koncert Urban&4. Promocija posljednjeg albuma “Hello” privukla je brojnu publiku koja je ipak najviše uživala u starim hitovima, što je primjetio i Urban. Novi album, koliko god bio hvaljen od kritičara, publika još nije u potpunosti prihvatila te je velika većina na pjesmama samo otvarala usta.
– Zamolio bih one koji ne znaju riječi da ne pjevaju, nije sramota ako ne znate. Niti ja ne znam sve riječi svih svojih pjesama. Neki me podsjećaju na mene sa 14 godina, kada sam prvi put išao u disco, onda sam otvarao usta kako ljudi ne bi pomislili da ne znam pjesme. Što sam ja htio reći s ovim? Ma, glup sam, kazao je s određenom dozom sarkazma Urban, a i nakon toga se zezao na dobnu granicu publike spominjući kako je moguće da su neke pjesme starije od publike, kao i to da su neki i napravljeni uz njih.
Izvedeni su najveći hitovi “Otrovna kiša”, “Ruke”, “Moja voda”, “Mala truba”, “Nebo”, na koje je publika reagirala izvanredno. Pjesme s novog albuma nisu izazvale toliko dobre reakcije publike, osim pjesme “Magnet” u kojoj je i publika sudjelovala ritmičnim pljeskanjem. Nakon samo jednog bisa i manje od dva sata svirke, koncert je završio. Prema mnogima koncert im nije ispunio očekivanja, dosta je bilo nepotrebnih soliranja, ali stare pjesme su izvukle stvar te se cijeli koncert može ocijeniti sa solidnom četvorkom.
Pod stavku “neispunjena očekivanja” definitivno bi se moglo staviti i nedostatak još jednog bisa i to što nije izvedena pjesma “Black tattoo”.
Nakon serije jako dobrih koncerata u siječnju i veljači, očekuje se još ovakvih događanja, kojih je zadarska publika željna.