Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Satir pretijesan za sve ljubitelje alternativne glazbe

Autor: Tomislav Jerak

28.02.2010. 23:00
Satir pretijesan za sve ljubitelje alternativne glazbe

Foto: Tomislav JERAK



Zahvaljujući drugoj kvalifikacijskoj gitarijadi Rocky 10, klub Satir je prošlog petka bio pretijesan za sve okupljene poklonike alternativne glazbe. Pokazalo se da je projekt Šigurecinih gitarijada jedina prilika da se afirmiraju zadarski bendovi koji inače ne bi imali gdje nastupiti. Već po gužvi ispred i na ulazu u klub dalo se naslutiti kakva će biti atmosfera.
Prvi zanimljiv bend bili su Decedo, koji su sigurno privukli najviše mladeži ispred pozornice. Odmah nakon njih nastupio je već dobro poznati Drugi Svijet sa svojim standardno odrađenim repertoarom, na kojem su se našle izvrsne autorske stvari ovih mladih rock nada. Negdje oko 23 sati svoju priliku dobili su Bulleutherion. Slušajući ih s idealne udaljenosti, primjetila se izvrsna kombinacija dvaju ženskih vokala, koji su zvučali savršeno u svim segmentima, pogotovo kada je red došao na obrade poput one Guano Apesa. Nakon kraće stanke, pozornicu su okupirali prikladno odjeveni Mustafikosi. Već s prvim taktovima na podiju je nastao pravi kaos zahvaljujući brojnim poklonicima ovog banda. „Mali makijato” i „Andrea” u izvedbi neponovljivog Ilića bili su vrhunac njihovog nastupa. Iz pjesme u pjesmu publika je bila sve brojnija, što im je dodatno otežalo privesti stvar kraju. Uz glasno skandiranje, Mustafikosi su zaključili večer zadarskih rock bandova te prepustili prostor iskusnim Malehookersima. No, prije nastupa red je došao na proglašenje pobjednika. Putem kupljenih ulaznica i principa zaokruživanja, ispostavilo se da su najviše glasova osvojili Decedo te odmah nakon njih Mustafikosi. Uz prikladne nagrade, komplet žica te zidne stalke za gitaru, pobjednici su sretno napustili binu.
Prvi dio Rockyja bio je zaista zanimljiv, no kada su se Malehookersi ukopčali u pojačala i kad se čuo prvi udarac bubnja, osjetilo se da će ovaj koncert biti vrhunac rock’n’rolla u gradu. Nažalost, princip ovih gitarijada je slušanje bendova koje voli samo njima svojstvena ekipa pa je do trenutka kad su Malehookersi počeli svirati već dosta njih napustilo klub. Šteta, jer su propustili koncert na kojem se moglo iz prve ruke naučiti kako iskreno svirati i živjeti rock’n’roll. Repertoar je doduše zadarskoj publici bio prilično nepoznat, sve do trenutka kad je započela „Čudna šuma”, koju još uvijek svi dobro pamte. S obzirom da je ova stvar poznata po duetu, Jerryju se na stageu pridružio Stipe iz Alergije, što nije bila slučajnost s obzirom na nedavno ostvarenu suradnju između ova dva benda. U nastavku koncerta, Malehookersi su se odlučili posvetiti stvarima sa zadnjeg albuma „Muški svijet”, što se po reakciji posjetitelja Satira pokazalo ispravnim. Zahvaljujući aktualnom spotu za „Zagrebačko zlo”, svi su je odlično prihvatili, kao i ostale stvari „Sex bomba ne postoji”, „Ona je provela noć sa njom”, “Nekompatibilan”, „Ubijam te”, „Bolje da ovdje ostanemo sami”, „Ovo je džungla”, „Najgora”, „Muškiki svijet” i ostale. Svemu dobrom dođe kraj pa tako i zadarskom koncertu Malehookersa. Sudeći po njihovim zadovoljnim licima, sigurno ćemo ih opet vidjeti u našem gradu.