Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Darko Car preuzeo mjesto načelnika

28.02.2011. 23:00
Darko Car preuzeo mjesto načelnika


Darko Car, kako  je i najavljeno, jučer je doputovao iz Zagreba i od Zlatka Sokolara preuzeo funkciju  načelnika Policijske uprave  zadarske. Iako su novinari svih zadarskih redakcija pomno pratili “razvoj situacije”, ono što se jučer moglo saznati od glasnogovornika zadarske policije Elisa Žodana jest da je novi načelnik stigao te da je u 14 sati u službenim prostorijama Policijske uprave zadarske zamjenik glavnog ravnatelja policije MUP-a RH, Milijan Brkić, kolegiju načelnika PU zadarske predstavio novoimenovanog načelnika.
S obzirom na interes svih zadarskih novinara za dolazak novog načelnika, posebice onih koji prate crnu kroniku, iz PU zadarske jučer su poslali priopćenje za javnost. Tim su putem obavijestili novinare kako je zamjenik glavnog ravnatelja zahvalio na dosadašnjem vrlo uspješnom radu Zlatku Sokolaru, koji prelazi na novu dužnost u Ministarstvu, a novom načelniku je čestitao na imenovanju te kako je pisalo u priopćenju, njega i sve načelnike pozvao da “ustraju u svom radu i zadrže dostignutu kvalitetu izvršavanja povjerenih zadaća”.
Zlatko Sokolar oprostio se od dosadašnjih suradnika uz zahvalu na podršci koju je imao u radu te svima zaželio uspjeh na poslovnom i privatnom planu. Sokolar je od suradnika kao uspomenu i znak pažnje dobio na dar umjetničku sliku s motivom morske obale.
Novoimenovani načelnik Darko Car pak, zahvalio je na imenovanju rekavši kako je osobno, novu dužnost doživio kao čast i priznanje te je najavio predani rad i nastavak pozitivnih trendova koje je započeo Sokolar.
– Kao svojevrsni moto istaknuo je red, rad i disciplinu koje će tražiti od svih svojih suradnika te je naglasio kako će od svih tražiti da se dokazuju isključivo kroz izvršavanje povjerenih zadaća – pisalo je u priopćenju PU zadarske.
Darko Car je inače, po zvanju diplomirani ekonomist, a u Ministarstvu unutarnjih poslova je od 1992. godine. U vremenskom razdoblju od 1998. do 2000. godine bio je načelnik PU krapinsko-zagorske, a do imenovanja na dužnost načelnika PU zadarske, obnašao je dužnost načelnika PAP Pleso u PU zagrebačkoj.
Dosadašnji načelnik PU zadarske, Zlatko Sokolar nakon godinu dana “stolovanja” u Zadru, vraća se u Zagreb gdje preuzima dužnost pomoćnika načelnika Uprave policije u Ravnateljstvu policije.
Podsjećamo, Sokolar je na tu funkciju bio postavljen odlukom ministra Tomislava Karamarka, a nakon smjene Antona Dražine koji je premješten na mjesto višeg instruktora za protuterorističku taktiku u Zapovjedništvu Specijalne jedinice policije.