Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Odličan početak, tri od tri

28.02.2011. 23:00
Odličan početak, tri od tri


Ako je suditi po prvim utakmicama u nastavku sezone proljetni dio Treće HNL – jug mogao bi biti itekako uspješan za županijske predstavnike. Tako su nogometaši Velebita već u prvim minutama utakmice protiv Zmaja iz Makarske najavili svojim protivnicima tko je gazda u Benkovcu. Stvorili su Benkovčani mnogo prilika, a preko Švađumovića i poveli te riješili susret. Imali su igrači Velebita mnogo prigoda, tako da su i gledatelji na kraju mogli biti zadovoljni. Ipak, dva isključenja (Rogić, Žilić) zarađena su bespotrebno te su narušila koncepciju trenera Vlade Mandića. Velebitu je, svakako, premijera bila uspješna.
U prvom kolu nastavka prvenstva trećeligaša juga jesenski prvaci iz Raštana su nakon rutinske pobjede 2:0 protiv fenjeraša Mladosti iz Prološca još više učvrstili vodeću poziciju. Naime, Neretvanac i Omiš, nakon prvog dijela sezone najbliži pratitelji Raštana, izgubili su na početku proljetne polusezone, pa je sada razlika između Raštana i drugoplasiranog Primorca velikih 11 bodova (43 – 32).
– Iako nismo pokazali kvalitetnu igru, najvažnije je da smo osvojili tri boda i povećali bodovnu prednost pred pratnjom, što nas približava konačnom cilju, osvajanju prvog mjesta. Donekle opravdanje za skromniju igru može nam biti loše vrijeme i podatak da u sastavu nisu bila čak četvorica važnih igrača. Ipak, i pored tog hendikepa pojedinci su trebali pokazati veći angažman, posebno igrači u veznoj liniji – smatra Elvis Katuš, pomoćni trener Raštana.
Kad je riječ o prinovama koje su angažirali u prijelaznom roku u Raštanima mogu biti zadovoljni. Debi 19-godišnjeg Ivana Šimurine bio je solidan, a uspješan je bio i povratnik Marko Gospić, napadač, koji je sa dvije asistencije i riješio pitanje pobjednika. Svojih 25 minuta u drugom poluvremenu dobio je i Dragan Župan.
Primorac je nastavio s dobrim igrama, ovaj put je slavio u Blatu na Korčuli, uvijek neugodnom gostovanju. Zgoditak je pao iz kontre koju je uspješno završio Pedisić. Biograđani su sada drugi na ljestvici.
Rezultati 18. kola: Velebit – Zmaj (B) 1:0, Raštane – Mladost (P) 2:0, Zmaj (B) – Primoprac 0:1, Konavljanin – Hrvace 2:1, Zagora – Omiš 2:0, Uskok – Dinara 3:0, Jadran  LP – Neretva 3:1, Jadran KS – Neretvanac 4:3, GOŠK – Primorac 1929 – 0:0.
Parovi sljedećeg kola: Primorac – Raštane, Neretva – Velebit, Jadran KS – Konavljanin, Dinara – Zmaj (B), Omiš – Jadran LP, Zmaj (M) – GOŠK, Primorac 1929 – Hrvace, Mladost (P) – Zagora.


 DANAS NASTAVAK KUPA


U okviru drugog kola Kupa za područje županije danas će se odigrati još tri utakmice. Trećeligaši Raštane i Velebit koji su imali prvenstvene obveze sastaju se s četvrtoligašima HV Posedarje, odnosno Zrmanjom, dok će se u Sukošanu odigrati odgođena utakmica.
Raspored, danas (15.30): Raštane – HV Posedarje, Zrmanja – Velebit, Zlatna luka – Croatia, Primorac je slobodan.
Č. F.




 MURVICA OSTALA BEZ PROROKOVIĆA


Murvica je ostala bez jedinog vratara koji je jesenas branio u ŽNL. Naime, 24-godišnji Tomislav Proroković se teže ozlijedio i izvan momčadi će možda biti cijelo proljeća, pa je u prvom kolu Kupa branio branio branič Denis Ćustić. Zbog toga je Uprava kluba odmah angažirala kao privremeno rješenje 17-godišnjeg vratara Ivana Avijanija koji je do sada bio kadet u Dragovoljcu. Inače, Murvicu je ovaj vikend u prijateljskoj utakmici Novigradu pobijedio NOŠK (5:0). Od ozlijeđenih igrača nakon oporavka u Novigradu je zaigrao samo kapetan Ivan Lučić Pusan.
A. J.