Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Surać isključen, Zadru bod

28.02.2011. 23:00
Surać isključen, Zadru bod


Na početku utakmice u Vinkovcima mnogi su se upitali hoće  li teren izdržati 90 minuta prvenstvenog susreta, obzirom da je zbog velikog snijega susret i odgođen, a još do prije dva dana bio je potpuno prekriven snijegom. No nakon prvih  pola sata igre bilo je vidljivo da je i teren “položio” te da je odlično izdržavao sve napore.
Prvi napad izvela je Cibalia i odmah stvorila prvo priliku, a Kresingerovo proigravanje do Prgometa nije prošlo pa je i prilika propala. Zatišje u igri trajalo je do desete minute kada je svoj šut isprobao Prgomet, ali neprecizno. Minutu kasnije ponovo je isti igrač u prilici, ali ovaj puta u daleko izglednijoj. Odlično poslužen dobio je ispred sebe otvoren put prema vratima zadarskog gola. Kada su svi očekivali da će se sjuriti prema golu on se odlučio za šut s ruba šesnaesterca, no kao i kod prvog pokušaja udarac je bio neprecizan.
U 14. minuti slobodan udarac s 25 metara izveo je Vitaić malo neprecizno. Minutu kasnije Kresinger je ispred Ježine, lopta između njih, no, na žalost nazočnih, uglavnom domaćih navijača, prije do lopte dolazi zadarski vratar. U prvoj trećini prvog poluvremena vidjeli smo sam dva ubačaja Zadrana u šesnaesterac ispred vratara Matkovića. Cibalia je cijelo vrijeme imala terensku  inicijativu, ali bez preciznog završnog pasa, pa je nekoliko izglednih prilika otišlo u nepovrat. Zadrani su se u zadnjoj liniji uspjepno branili s pet igrača, ali su im zato duge lopte preciznije i brzo su se transformirali u napadačku formaciju. Prvo poluvrijeme je zaključeno bez pogodaka, uz bolju igru Cibalije i požrtvovanu igru Zadrana u obrani.
Ništa se puno toga u igri obje momčadi nije promijenilo niti početkom drugog poluvremena. Mršićevi igrači pokušavaju uspostaviti učinkovitiju igru, ali im to nikako ne polazi za nogom. Uglavnom, pasovi su često neprecizni pa zamišljene akcije ne dožive svoj završetak. Značajniji detalj u prvom poluvremneu dogodio se u 63. minuti kada je iz igre isključen Jakov Surać, kapetan Zadrana. Naime, on  je nesmotrenim startu nad Krsingerom zaradio drugi žuti karton. Mršić je reagirao promptno i u igru uvodi Šimunca i Grgića kako bi osvježio redove i probudio ostale igrače, ako se to jučer uopće moglo dogoditi. No, na žalost domaćih nisu uspjeli materijalizirati igrača više, pa u tom periodu do kraja susreta nisu čak uspjeli stvoriti niti jednu izgledniju priliku.


 CIBALIA – ZADAR 0:0


VINKOVCI – Stadion Cibalije. Gledatelja: 1200. Sudac: Zlatko Šimčić (Koprivnica) 7. Žuti kartoni: Lučić, (Cibalia), Surać, (Zadar). Crveni karton: Surać (Zadar).
CIBALIA: Matković 6.5, Tomić 6, Lučić 6.5, Parmaković 6.5 (od 87. Terzić -), Radotić 6, Vitaić 6.5, Jurić 6 (od 74. Grgić -), Čuljak 6.5, Bartolović 6.5, Prgomet 6 (od 74. Šimunac -), Kresinger 6.5. Trener: Stanko Mršić.
ZADAR: Ježina 6.5, Bilaver 6, Vasilj 6, Con 6.5, Surać 5.5, Jerbić 6, Banović 6, Puljić 6, Santini 6 (od 90. Glumac -), Mršić 6.5 (od 81. Ćurjurić -), Skočibušić 6. Trener: Dalibor Zebić.




 IZJAVE TRENERA


Stanko Mršić, Cibalia: – Kao što sam rekao u najavi susreta prvo je kolo teško i neizvjesno i to se još jednom potvrdilo. Imali smo veliku dominaciju, ali nismo imali niti jednog raspoloženog igrača za postići bar jedan gol. Jednostavno, nije nas išlo.
Dalibor Zebić, Zadar: – Došli smo u Vinkovce odigrati čvrstu utakmicu, jer smo znali protiv koga igramo. Zadovoljan sma igrom moje momčad, a naravno i postignutim rezultatom.


 MINUTA ŠUTNJE


Susret je započeo minutom šutnje kojom je odana počast preminulom vinkovačkom treneru, pedagogu i nogometnom stručnjaku Tonku Vukušiću. Svojevremeno je Vukuššić sjedio i na klupi Zadra, u sezoni 1994./95.