Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Vinkovački travnjak bit će spreman

28.02.2011. 23:00
Vinkovački travnjak bit će spreman


Hrvatski nogometni prvoligaši u petak i subotu bili su aktivni, odigrani su prvi susreti nastavka prvenstva, no 19. kolo Prve HNL nije  kompletno. Igrači Cibalije i Zadra proljetnu premijeru imaju danas, krajem prošlog tjedna nisu mogli na travnjak – zbog snijega.
Nova utakmica zakazana je za danas, u 15 sati, a čini se da više neće biti odgoda, jer su meteorolozi najavili da u istočnoj Slavoniji neće biti padalina.
Iako se nije igralo, na stadionu Cibalije proteklih je dana bilo vrlo živo. Velika količina snijega zahtijevala je i veliku akciju čišćenja, a lopate su se primili gotovo svi. Pa i sportski direktor Dražen Pernar, kojeg smo i prekinuli u radu.
– Evo čistimo snijeg, u akciji su svi iz kluba od igrača, od mlađih dobnih uzrasta, pa do članova Uprave i radne za jednice. Pridružili su se i treneri, simpatizeri kluba, te naši navijači. Svaka nam je lopata dobrodošla, ima nas dosta i dobro napredujemo. Ne bude li novih padalina teren će  spreman dočekati početak utakmice – kaže Pernar.
Osim problema kako srediti i u funkciju dovesti travnjak vinkovačkog stadiona, trener Stanko Mršić proteklih je dana smišljao i način održavanja  mobilnosti momčadi u ovim neadekvatnim uvjetima za treniranje. Mršić je improvizirao i snalazio se kako je znao.
– Radilo se na malom terenu s umjetnom travom, teretani i u košarkaškoj dvorani Lenije. Vjerujem kako će Mršić uspjeti održati spremnost igrača do  poboljšanja uvjeta za normalan rad vani – kaže sportski direktor.
Momčad je OK, svi su spremni za Zadrane, Koledić je doduše pao i malo nagnječio rame, ali nije ništa opasno.
Cibalia je u mogućnosti nakon utakmice sa Zadranima učvrstiti treću poziciju i otići na tri boda ispred Splita, koji je u 19. kolu osvojio sva tri boda kod Slaven Belupa. Stoga je današnja pobjeda postala imperativ.
– Naše su želje iste, kod kuće uvijek idemo po pobjedu. Tako je i protiv Zadra cilj osvojiti nova tri boda koji bi bili dobra zaliha za očuvanje  trećeg mjesta – kazao je Pernar i nakon razgovora vratio se – čišćenju snijega.