Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Županijska HVIDR-a umjesto na prosvjedu kod Đakića

28.02.2011. 23:00
Županijska HVIDR-a umjesto na prosvjedu kod Đakića


Na radnom sastanku šefova svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a za koji se govori da je organiziran kako bi se iskazala nepotpora braniteljskom prosvjed organiziran u subotu na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, sudjelovali su i predstavnici HVIDRA-e Zadarske županije. Sastanak je organizirao Josip Đakić, predsjednik HVIDRA-e i saborski zastupnik HDZ-a u zgradi Policijske akademije u Zagrebu u vrijeme prosvjeda, a na njemu je kako je najavljeno bilo govora o zajedinštvu udruga, dostojanstvu hrvatskih branitelja i deklaraciji o Domovinskom ratu.
– Bio sam na sjednici održanoj u Policijskoj akademiji i što se nas tiče pokušali smo pronaći rješenje mirnim putem. Cilj nam je da branitelji budu ujedinjeniji, a razgovarali smo o  tome da je deklaracija samo mrtvo slovo na papiru i te naše zaključke dostavit ćemo premijerki, Vladi i Saboru. Ukoliko se ogluše na naše zahtjeve poduzet ćemo i druge mjere, pa i prosvjed i to bi bila zajednička akcija, kazao je Željko Perić, predsjednik HVIDRA-e Zadarske županije.
Veliki dio branitelja ogorčen je zbog sastanka koji je organizirao Đakić, jer na njega gledaju kao sastanak potpore Vladi zbog koje su oni izašli na ulice. Željka Perića upitali smo kakav je njegov stav i stav HVIDRA-e Zadarske županije o braniteljskim prosvjedima.
– Ne bih ulazio u to, jer demokratsko je pravo svih ljudi da prosvjeduju. Prosvjed nije za osuditi i ja ga podržavam, ali bez nasilja, kazao je Perić i dodao kako su branitelji zaboravljeni.
Kako nam je rekao zaključci s radnog sastanka koji će biti poslani premijerki, Vladi i saboru bit će poznati ovih dana.