Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Paravinja izlazi pred obitelj Antonije Bilić

29.02.2012. 23:00
Paravinja izlazi pred obitelj Antonije Bilić


Sudbina nesretne djevojke i danas je nepoznata, a njena obitelj očekuje samo jedno – istinu o svojoj kćeri i sestri


Na Županijskom sudu u Šibeniku danas počinje suđenje Draganu Paravinji (43) optuženome za pokušaj silovanja i teško ubojstvo maloljetne Antonije Bilić iz Kričaka kod Drniša. Protiv Paravinje je podignuta optužnica na temelju dokaza prikupljenih tijekom istrage nestanka 17-godišnje djevojke kojima je potvrđeno da ju je ukrcao u svoj kamion, kao i da je bilo nasilja, no njena sudbina do danas nije poznata. Obitelj Bilić danas će se prvi puta naći u istoj prostoriji s čovjekom koji je posljednji, 7. lipnja 2011. godine, vidio Antoniju i koji jedini zna gdje je njeno tijelo.
Skupiti snagu
– Imat ćemo snage, izvući ćemo je iz petnih žila i doći na sud. Ne znam što kazati, teško je naći prave riječi nakon svega što se dogodilo, svog vremena koje tražimo našu Antoniju, a on zna gdje je. Zna što je bilo s mojom setrom, to ne želi reći, a nitko ga ne može prisiliti. Hoćemo istinu i ništa više. Ma kakva god bila – rekla je jučer Ana Bilić, sestra nestale Antonije.
Obitelj Bilić svakoga dana iznova proživljava dramu, skaču na svaki telefonski poziv nadajući se da će dočekati vijest o Antoniji, a posebno teški bili su im upravo posljednji dani. Antonija Bilić, ta otvorena i vesela djevojka koja je netom prije nestanka maturirala u Ekonomskoj školi, 22. veljače proslavila bi svoj 18. rođendan. No, prije nego što je zakoračila u svijet odraslih, njezin se život po svemu sudeći ugasio. Devet mjeseci od njena nestanka obitelj razdiru pitanja, traže odgovore, kucaju na sva vrata, očaj i tuga ne jenjavaju, no i oni sami, otpočetka govoreći da neće povjerovati da je Antonija ubijena dok ne vide njeno tijelo, počinju gubiti nadu.
Vlasi kose
Dragan Paravinja, višestruko osuđeni silovatelj, danas će izići pred sutkinju Nives Nikolac. Optužnicom ga se tereti da je 7. lipnja na Čikolskom mostu u svoj kamion primio Antoniju Bilić koja je stopirala. Pokušao ju je silovati, no djevojka se opirala te ju je ubio i njeno tijelo bacio u jezero Brljan na rijeci Krki. Iako je pretraženo područje na cijeloj ruti kojom se Paravinja vozio, sva jezera, rijeke, potoci, pa čak i isušeno jezero Brljan, tijelo Antonije Bilić nije pronađeno. Ključni dokazi koje tužiteljstvo ima protiv Paravinje, koji je najprije priznao pa potom zanijekao krivnju, su ruta puta koja ga povezuje s mjestom događaja te vlasi kose i kapi krvi Antonije Bilić pronađene u njegovom kamionu. Obitelji Bilić osuđujuća presuda bila bi mala utjeha jer, vele, za njih nema mira dok ne otkriju gdje je Antonija.