Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Slijedom zrakoplovnih linija

29.02.2012. 23:00
Slijedom zrakoplovnih linija


Damir Hordov uime Turističke zajednice Zadarske županije odradio je prezentacije ovdašnjeg turizma na sajmu turizma u Herningu u Danskoj od 23. do 26. veljače 2012. kao i prethodno u Zürichu 16. veljače.
U Danskom Herningu
Povod za održavanje posebne prezentacije Zadarske regije na sajmu u Herningu je uvođenje novog leta aviokompanije Ryanair iz Danskog grada Billunda (50 km udaljen od Herninga), a u Herningu se održavao najveći sajam Kamping u golf-turizma u Danskoj. Dnevna posjećenost bila je 20.000 gostiju, što ga svrstava među značajnije europske sajmove.
– Prvog dana sajma najavljena je naša prezentacije u konferencijskoj dvorani sajma. Asistenciju nam je pružila službena danska PR agencija koja ima ugovor s HTZ-om. Ciljano je pozvano 25 novinara koji pišu turističke članke. Pred njihovom nazočnošću održao sam prezentaciju te prikazao promotivni film naše županije. Novinare je pozdravio u ime HTZ-a Paul Šikić, predstavnik HTZ-a u Stockholmu. Nazočan je bio i pomoćnik veleposlanika u Danskoj Krešimir Kedmenec, kazao nam je Hordov po završetku.
Nakon prezentacije nastavili su neformalno druženje s novinarima uz kavu i kolače. Neki su najavili i dolazak u Zadar, pisanje članaka i TV reportaža. Posebno se zainteresirala popularna danska TV reporterka Anne Vibeke Isaksen koja je prije 3 godine dobila nagradu HTZ-a “Zlatna penkala”.
– U subotu sam sudjelovao u radu na štandu HTZ-a, gdje smo bili suizlagači s Turisthotelom. Da bi goste još više zainteresirali, organizirana je Facebook nagradna igra za koju smo osigurali 2 nagrade za boravak u kampu Soline u Biogradu i Resortu Zaton. Ryanair je osigurao besplatne aviokarte. To je izazvalo lijep interes na Facebooku, potvrdio nam je Hordov.
Zürich
Put u Zürich prethodio je ovom. Tamo je predstavništvo HTZ-a u Švicarskoj organiziralo predstavljanje Dalmatinskih regija za agente švicarskog touroperatora “UniqueTravel” iz Züricha i njegovih subagenata.
Unique Travel je dio koncerna Kuoni koji je jedan od značajnijih subjekata na švicarskom turističkom tržištu.
– Power-point prezentaciju održao sam u prestižnom restoranu Lake Side u Zürichu. Naglasak je stavljen na avionske linije koje povezuju Zurich sa Zadrom, Splitom i Dubrovnikom. Okupilo se oko 40 agencijskih djelatnika kao i nekoliko novinara koji su zabilježili događanje.
 Predstavnik Unique Travela predstavio je katalog za 2012 kao i hotele u Zadarskoj, Šibensko-kninskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Također su dodijeljene 2 nagrade za agente.
 Nastavak je ovo aktivnosti kojima se nastoji pratiti širenje aviodestinacija iz kojih Zadar ima letove kako bi se ta mogućnost maksimalno iskoristila. Zadar bi ove godine trebao imati letove iz čak 26 europskih gradova, što bi trebalo značiti vrhunac dosadašnjeg zračnog prometa.