Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Sramota je da invalidi rada žive na rubu siromaštva

Autor: Nives Rogoznica

28.02.2013. 23:00
Sramota je da invalidi rada žive na rubu siromaštva

Foto: Zvonko KUCELIN



Svi invalidi, osim invalida rada, u Zadru imaju pravo na besplatno korištenje usluga prijevoza autobusom, rekao je Mile Marić istaknuvši kako udruga ima problema s prostorom, a i nedostatkom financijskih sredstava


Sramota je da invalidi rada koji su stvarali ekonomski temelj ovog grada sada žive na rubu siromaštva. Svi invalidi, osim invalida rada, u Zadru imaju pravo na besplatno korištenje usluga prijevoza autobusom, rekao je predsjednik Udruge invalida rada Grada Zadra Mile Marić nakon što je ponovno izabran na ovu dužnost.
Marić je kazao kako udruga već duže vrijeme od Grada Zadra traži da se i za njihove članove odobri besplatan javni gradski prijevoz, tim više što to ne bi značilo velika izdvajanja iz gradskog proračuna, s obzirom na to da bi ovo pravo moglo konzumirati svega pedesetak članova, budući da je značajan dio članstva nastanjen izvan Zadra. Osim toga, od Grada Zadra udruga traži oslobađanje od plaćanja komunalne naknade za svoje članove, oslobađanje plaćanja pristojbe za državnu televiziju te od nacionalnog pružatelja usluga fiksnog telefona traže oslobađanje od plaćanja pretplate, odnosno oslobađanje od plaćanja dijela računa za usluge telefona.
Udruga invalida rada, istaknuo je Marić, od Grada Zadra traži i da im na korištenje dodijeli novi prostor, s obzirom na to da je prostor gdje se nalaze posljednjih nekoliko godina, pripao Agenciji za upravljanje državnom imovinom (AUDIO).