Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

U Zadar stiže lokomotiva straha

Autor: Drago Bajković

28.02.2013. 23:00
U Zadar stiže lokomotiva straha


Zadar će uz to biti oslabljen neigranjem Mršića, Prahića i Heistera, međutim, nerijetko se u ovakvim situacijama dogodi da iskoče neki igrači iz drugog plana i riješe utakmicu


U 27. minuti dvoboja u Kranjčevićevoj sve je za Zadrane izgledalo kao u bajci. Marcel Heister je pogodio za vodstvo momčadi sa Stanova, a Ćiro Blažević je već bio u popriličnoj panici, međutim, kolo sreće se za Zadrane nažalost, okreće. Od 40. do 45. minute momčad Ferde Milina je dvaput kiksala i dopustila “pjesnicima” da se s dva zgoditka u potpunosti vrate u igru. Golovi su pali praktički iz identičnih situacija, probijen lijevi bok, povratna lopta i egzekucija. Šteta. Baš šteta, jer tim je rezultatom i završila utakmica.
Dojam je da su Zadrani u Kranjčevićevoj mogli i morali barem do boda. A, nismo daleko od istine ako kažemo da ni pobjeda nije bila nemoguća misija. Nažalost, dogodila se stara boljka momčadi sa Stanova koja jednostavno ne može na lakši način do prvoligaškog ostanka. Ovaj poraz donio je prilične glavobolje, ali i pretposljednje mjesto na prvoligaškoj ljestvici. Tek s bodom više od Zagreba.
U sljedećem kolu na Stanove stiže upravo Lokomotiva. Zadrani nemaju pravo na kiks, dapače, imaju veliki imperativ osvajanja tri boda. To neće biti nimalo lagano. Lokosi su u odličnoj formi i rasterećeni stižu u Donatov grad. Zadar će uz to biti oslabljen neigranjem Mršića, Prahića i Heistera, međutim, nerijetko se u ovakvim situacijama dogodi da iskoče neki igrači iz drugog plana i riješe utakmicu. Vjerujemo da će trener Ferdo Milin pronaći najbolja rješenja i da će u subotu predvečer Zadrani s travnjaka na Stanovima izaći uzdignutih ruku.


HRVATSKI NOGOMETNI KUP JUNIORI, 2. KOLO




RIJEKA 3


ZADAR 1
RIJEKA – Stadion Kantrida. Sudac: Vidulin (Kanfanar). Strijelci: 1:0 Dangubić (15′), 2:0 Ajayi (35′), 2:1 Ikić (52′), 3:1 Marciuš (68′).
RIJEKA: Berković (od 70. Peterfai), Vidas (od 46. Bukvić), Collins, Jurica, Bagadur, Benjamin, Ajayi, Postonjski, Dangubić (od 52. Marciuš), Klapan (od 57. Kokorović), Fumić (od 64. Brdar). Trener: Boris Pučić.
ZADAR: Borgelott, Baričević (od 72. Luša), Bašić, Viduka, Kapović (od 65. Syla), Čirjak, Colić, Zubčić (od 30. Pinčić), Ikić, Miletić (od 80. Uskok), Blažević (od 77. Baraba). Trener: Josip Butić.
Porazom u Rijeci od istoimenog domaćina juniori Zadra su se u četvrtfinalu oprostili od ovogodišnjeg Kupa. Jedini gol za Zadar postigao je Frane Ikić.
Č. FABULIĆ