ZaPis-ci obilježili 29. veljače

Slika korisnika admin
Autor: 
Vedran SITNICA
Periš je najavio svoju novu zbirku poezije

29. veljače 2016., dodatni dan prijestupne godine, bio je povod zadarskim piscima iz udruge ZaPis da organiziraju književnu večer s osvrtima na samu ideju posebnosti i književnim tumačenjima ideje prijestupa. Nakon niza programa na kojima su gostovali te prošlomjesečnog gostovanja Nebojše Lujanovića, ova je večer bila posvećena radovima samih ZaPisovaca i mladih autora.

Večer je otvorio Želimir Periš čitanjem pjesme kojom je najavio svoju zbirku poezije koja uskoro izlazi u nakladi Algoritma, Zagreb. Nakon zbirke priča i dva romana Periš je zagrabio u svijet poezije te je najavio nova čitanja čim se zbirka pojavi.

Andrea Malta, spisateljica koja je prošle godine ponijela nagradu književnog iznenađenja godine u organizaciji Hrvatskog Književnog Društva, pročitala je priču koja oživljava i slavi lik Charlesa Bukowskog. Zadarska veza s Bukowskim ima i dublje korijene, pa se posebno vrijedi sjetiti KaLibar bestivala, književnog festivala u organizaciji udruge ZaPis, na kojem su 2014. godine izloženi originalni crteži ovog autora.

Pjesme su čitali i Denisa Čirjak i Marin Dolfić, mladi pjesnici koji na najbolji način otkrivaju trendove u novoj poeziji i smjer kojim će zadarska književnost bez sumnje uskoro krenuti. Iako još studenti, Čirjak i Dolfić pokazali su da su vrlo zreli autori i da im vrijedi posvetiti vremena.

Večer su završili Robert Nezirović i Elvis Serdar s humoreskama koje su najbolja najava za nastavak druženja s ovom skupinom, koja već idući mjesec planira nove akcije i književna druženja. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno