Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Škovrljeva namjera ulaska s maskom u poštu neslavno završila

28.02.2017. 23:00
Škovrljeva namjera ulaska s maskom u poštu neslavno završila


Namjera novinara HRT-a Edija Škovrlja da pripremi novinarski prilog o zabrani ulaska maškaranim osobama u poštanske urede, odnosno da maskiran pokuša ući u poštu, nije dobro “sjela” poštanskim službenicima koji su zbog istoga Škovrlja prijavili njegovoj televizijskoj kući. Izvođenje naizgled benigne teme zapalo je u probleme jer Škovrlj snimanje spornoga priloga nije najavio u skladu sa sigurnosnim protokolima Hrvatske pošte d.d.
– Zabrana ulaska u poštanske urede za maskirane osobe godinama je na snazi, a pogotovo u vrijeme karnevala. Budući da korisnici često pokušavaju ući maskirani u karnevalsko doba, a na upozorenje i zabranu ulaska od naših djelatnika reagiraju zbunjeno, sukladno preporukama MUP-a istaknuli smo na svim poštanskim uredima i pisanu obavijesti o zabrani ulaska maskiranim/kostimiranim osobama. Ovo je sigurnosna mjera koja se provodi dugi niz godina na razini cijele države. Hrvatska pošta posluje u skladu sa Zakonom o zaštiti novčarskih institucija te se bilo kakvo medijsko ili bilo koje drugo snimanje pravovremeno dogovara s Uredom za korporativne komunikacije Hrvatske pošte, a koji po odobrenju obavještava Ured za korporativnu sigurnost te nadležne za poštanski ured ili djelatnike koji će se snimati. Procedura je vrlo brza te medijima dobro znana, izvijestili su iz Ureda za korporativne komunikacije Hrvatske pošte d.d., ne potvrđujući je li ovom prilikom došlo do pokušaja ulaska.
Neki su, naime, portali prenijeli informaciju da je Škovrlj pokušao ući u poštu, da je zbog toga intervenirala policija, a da čak i HRT razmišlja o izricanju opomene pred otkaz. Ipak, te su se informacije redom pokazale preuveličanima, jer zadarska policija nije dobila nikakvu prijavu u navedenom slučaju, Škovrlj nije pokušao ući u poštu, a ni HRT nije najavio dodatne sankcije.
– Mogu samo reći da smo radili na prilogu, koji nije bio u tom kontekstu, niti je došlo do bilo kakvih posljedica, rekao nam je jučer prozvani Škovrlj. Iz HRT-a su također potvrdili kako se na temi radilo te da je postupak utvrđivanja odgovornosti u tijeku.