Dukić: Kojem će kvartu prije, a kojem poslije doći kanalizacija odlučivat će struka

Slika korisnika valentinam
Grad bez crnih jama
Radi se o investiciji od 408 milijuna kuna, radovi će se trajati četiri do pet godina i obuhvatiti 300-tinjak gradskih ulica u svim gradskim kvartovima gdje taj problem nije riješen pa tako i u Diklu, Kožinu, na Plovaniji..., rekao je Dukić
Vedran SITNICA
Brojni kvartovi još funkcioniraju s crnim jamama

- Intencija je da Zadar bude grad bez crnih jama. Radi se o investiciji od 408 milijuna kuna, radovi će se trajati četiri do pet godina i obuhvatiti 300-tinjak gradskih ulica u svim gradskim kvartovima gdje taj problem nije riješen pa tako i u Diklu, Kožinu, na Plovaniji... Prepustimo odluku o tome koji dio će i kada biti riješen struci. Ne smijemo trčati službama, pa ni gradonačelniku s "ajde meni, ajde meni", odgovorio je gradonačelnik Branko Dukić na Aktualnom satu Sjednice Gradskog vijeća nakon što je nekoliko vijećnika, među kojima i troje HDZ-ovih, pitalo kad će doći na red dijelovi grada u kojima oni žive. Elvira Sterle i Bruno Milin uz navedeno aktualizirali su i pitanje sigurnosti od požara, konkretno na području Žmirića i Kožina gdje je šuma zapuštena, a pristup zemaljskim protupožarnim snagama ograničen.

- Grad Zadar bi trebao poduzeti sve da ne dođe do požara kakav smo imali prošlo ljeto. Lakše je platiti 20 ljudi da očiste šumu, nego kasnije zbrajati štete, upozorio je Milin, a već spreman odgovor imao je pročelnik UO za gospodarstvo Ivica Katić jer je, kako je kazao, očekivao to pitanje na sjednici Gradskog vijeća, a osim toga, da je prije nekoliko dana s predstavnicima Javne vatrogasne postrojbe i Hrvatskih šuma u zadarskoj ispostavi dogovorio obilazak šume od Žmirića do Zatona kako bi vidjeli gdje će trebati probiti protupožarne prosjeke i očistiti šumu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno