"Kraljevi matematike" Namik Agić i Noel Šebrek

Slika korisnika valentinam
U Sukošanu održano Županijsko natjecanje iz matematike
Sedmaš iz Krune Krstića Namik Agić osvojio je 50 od mogućih 50 bodova. Priča je zanimljiva i zbog toga jer je Namikov otac ujedno i njegov mentor Emir Agić. Zapažen rezultat imao je i Noel Šebrek iz Š. K. Benje (mentor Mirjana Markulin) koji je imao 48 od 50 mogućih bodova
Zvonko KUCELIN
Namik i njegov mentor Emir Agić

Osnovna škola Sukošan osmu godinu za redom bila je domaćin Županijskog natjecanja iz matematike za osnovnoškolce od četvrtog do osmog razreda. Pod motom Matematika, kraljica znanja, na natjecanju je sudjelovao 131 učenik, pobjednici školskih natjecanja iz matematike, koji su u Sukošan došli u pratnji 30-ak mentora i ravnatelja škole.

Ravnatelj sukošanske škole Branimir Peričić je zahvalio svima na dolasku i poželio im dobrodošlicu.

- Cilj ovog natjecanja je poticanje logičkog mišljenja i matematičkih sposobnosti kod učenika te popularizacija matematike, rekao je Peričić.

Duško Kraljev u ime županijske Zajednice tehničke kulture i Upravnog odjela za društvene djelatnosti Zadarske županije zahvalio je na organizaciji i srdačnoj dobrodošlici.

- Želim svima puno uspjeha na natjecanju kao i u brojnim projektima koje ćete moći kao vrsni matematičari napraviti za svoj kraj i cijelu našu zemlju, rekao je Kraljev.

U ime Županijskog povjerenstva za provođenje natjecanja domaćinima je na susretljivosti zahvalila predsjednica povjerenstva Anđelka Marin.

- Ljubitelji matematike dobrodošli na festival znanja. Dragi učenici, ne bojte se, svi vi imate maštu, pa stoga imate i nadarenost za matematiku. Jer, kako je rekao Augustus DeMorgan "pokretač matematike nije zaključivanje, nego mašta". Na vama je samo da iskoristite tu maštu, poručila je Marin.

Sedmaš iz Krune Krstića osvojio je 50 od mogućih 50 bodova i tako ostvario zapaženo postignuće. Namik je dvostruki državni prvak, petih i šestih razreda, a u sedmom razredu mu se smiješi i treća uzastopna šampionska titula. Priča je zanimljiva i zbog toga jer je Namikov otac ujedno i njegov mentor Emir Agić, profesor matematike i fizike. Zapažen rezultat imao je i Noel Šebrek iz Šimuna Kožičića Benje (mentor Mirjana Markulin) koji je riješio zadatke za čak 48 od 50 mogućih bodova.

Kad budu verificirani rezultati na državnoj razini, stići će i potvrda tko će iz Zadarske županije biti sudionik državnoga prvenstva.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)