Naglić: Potpuno spremni dočekujemo završnicu sezone

Slika korisnika valentinam
ZAHTJEVAN OŽUJAK
Dolazi nam četiri, pet utakmica u kratko vrijeme protiv zahtjevnih protivnika. Sve su to utakmice u kojima možemo ako budemo pravi zakapariti tu drugu poziciju prije doigravanja - kazao je Naglić
STANKA JE DOŠLA U IDEALNO VRIJEME - Aramis Naglić

Reprezentativna dvotjedna stanka za klupsku košarku došla je do svoga kraja, a košarkaši Zadra su to vrijeme iskoristili za svojevrsne mini pripreme te davanje fine glazure pred iznimno zgusnut i zahtjevan raspored u ožujku. Regionalna liga za Zadar je praktički gotova što se tiče rezultatskog imperativa, dok je fokus trenera Aramisa Naglića i njegovih suradnika na HT Premijer ligi u kojoj se traži potvrda drugog mjesta kojeg zasad igrači sa Višnjika čvrsto drže.

- Malo je trebalo da se rekuperamo. Nakon ispadanja u Kupu snašao nas jedan mali mentalni pad, ali imali smo dovoljno vremena u ovoj pauzi da odradimo kvalitetne treninge i spremni uđemo u ožujak koji će nam po rasporedu biti dosta težak.

Psihološki šok nakon Kupa

A i dobro je došla pauza u smislu vidanja rana nakon bolnog porazom od Cibone u polufinalu Kupa "Krešimir Ćosić". Pitanje je kako će se taj poraz psihološki reflektirati na momčad u budućim važnim utakmicama.

- Ne vjerujem da će se taj poraz reflektirati na doigravanje u kojem je vrlo moguće da se sastanemo s Cibonom, a imamo i prije doigravanja s njima utakmicu u Zagrebu. Taj poraz u Kupu pred našom punom dvoranom bio je bolan i odrazio se na neki način na momčad. Prvenstveno je igrače ispraznio u psihološkom smislu i osjećao se taj šok kroz cijeli prvi tjedan. Sve je bilo dignuto na jedno jako veliko očekivanje u smislu da trebamo osvojiti trofej i to je bila najveća kočnica za moje igrače. Pouke ćemo svakako izvući, prije svega u samoj mentalnoj pripremi za Cibonu, ako i kada dođe do našeg dvoboja u doigravanju što bi i trebalo biti kako stvari sada stoje. Vrijeme liječi sve rane, pa je bolje zasad to ostaviti sa strane - prokomentirao je Naglić psihološko stanje momčadi nakon Cibone, a treba se koncentrirati na sljedeće protivnike. Ožujak kreće sa gostovanjem kod Škrljeva dok će se zaključiti mjesec gostovanjem kod Cibone.

- Dolazi nam četiri, pet utakmica u kratko vrijeme protiv zahtjevnih protivnika. Škrljevo u subotu je utakmica koja nam je izuzetno važna, onda dočekujemo Megu u ponedjeljak na Višnjiku u sklopu ABA lige. Nakon toga su Jazine, pa Olimpija te ćemo mjesec završiti sa Splitom i Cibonom. Sve su to utakmice u kojima možemo ako budemo pravi zakapariti tu drugu poziciju prije doigravanja. Na to smo stavili fokus u ovom mini pripremnom razdoblju i spremali se sa mišlju kako će upravo te utakmice odrediti završnicu sezone.

Božić ima našu podršku

Prilika za dodatni rad u ova dva tjedna bez natjecateljskog ritma dobrodošla je u smislu uštimavanja sastava koji je doživio bitne promjene u odnosu na prvi dio sezone.

- Dobro nam je došla ova pauza i zbog aklimatizacije i uigravanja Stevena Graya, kao i Jakova Vladovića koji je nama praktički novi igrač. Imamo novu strukturu momčadi od odlaska Joshue Bostica. Vladović i Gray su trebali neko vrijeme za prilagodbu na momčad, ali i obrnuto. Na kraju krajeva mogao sam u ovom razdoblju pravilno procijeniti koje su mi najbolje postavke na terenu i koji igrač kojem najviše odgovara. Dobro smo trenirali i svi smo zdravi što je najvažnije tako da potpuno spremni dočekujemo buduće izazove počevši od Škrljeva u subotu.

Kakva je situacija sa Lukom Božićem koji je otkazao dolazak u reprezentaciju zbog osobnih razloga.

- Otkazao je reprezentaciju, a ni ja to nisam znao. Ta informacija je do mene došla tek nakon njegovog otkaza. Obavili smo sportski direktor Longin i ja razgovor s njime nakon kojeg smo zaključili da s naše strane ima apsolutnu podršku i stojimo iza njega. Ne što se tiče otkaza reprezentaciji jer nam nije namjera da se takve stvari događaju, ali što se tiče njegovog razvoja i statusa u momčadi imamo potpuno povjerenje u njega. Ima on nekakvih svojih problema, ali sa kvalitetnim razgovorom i suradnjom mislim da će to sve ići u dobrom smjeru - zaključio je trener Zadra.

Naglić: Reprezentaciju sam gledao u grču

Nezaobilazan je komentar na nedavne reprezentativne nastupe protiv Rumunjske i Nizozemske. Grč je bio prisutan kod mnogih onih koji su gledali te dvije utakmice, što je nažalost bio slučaj i sa trenerom Zadra.

- Teško je bilo doživjeti tu situaciju pošto smo svi mi blizu reprezentacije i trenera, jer se svi dobro međusobno poznajemo. Zaista sam obje utakmice protiv Rumunjske i Nizozemske pogledao sa dosta grča u želucu. U neke ocjene ne bih htio ulaziti, jer je jako puno toga rečeno po medijima te nema smisla dodavati negativu. Jedino što se nadam da ćemo ipak izboriti Svjetsko prvenstvo i da će se stvari okrenuti na bolje - osvrnuo se Naglić na reprezentaciju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)