Poslodavci se s potencijalnim sezoncima sreli u Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi

Slika korisnika valentinam
DOBRA PONUDA
U zadarskoj Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi na prezentaciju su pozvali potencijalne poslodavce zainteresirane za sezonsko zapošljavanje. Ovom prigodom predstavljena su i tri ERASMUS projekta u kojima sudjeluje ova škola
Arif SITNICA
Cilj ovog projekta je da učenici istraže nove pristupe zdravoj prehrani

Učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole koju trenutno pohađa 550 srednjoškolaca različitih usmjerenja i njihovi mentori organizirali su prezentaciju "Naši učenici, vaši budući djelatnici" na koji su pozvali potencijalne poslodavce zainteresirane za sezonsko zapošljavanje. Ovom prigodom predstavili su i tri ERASMUS projekta u kojima s partnerima iz drugih zemalja sudjeluje i ova škola.

- Za našu školu ovi projekti su bili prilika da učenici steknu nove vještine, ali i kompetencije u radu. Naročito se to odnosi na projekt "MEET ITALY" jer su naši učenici morali usvojiti i stručne kompetencije. Od 60 učenika koji su tijekom trotjedne prakse obavljali poslove u hotelima, hostelima i drugim turističkim objektima naši su učenici dobili brojne pohvale od mentora koji su bili za njih odgovorni u Italiji. Nije bilo jednostavno njima koji su se unatoč znanju jezika, trebali prilagoditi i svim životnim uvjetima i običajima u dijelu Italije gdje su radili. Neki mentori su bili izuzetno strogi, ali su oni imali volju za radom i dobili su dobro iskustvo. Veliki broj učenika je dobio i poslovne ponude da rade u objektima u kojima su imali praksu, kazala je Katja Šangulin, koordinatorica projekta "MEET ITALY". Ovom prigodom organiziran je i susret učenika s potencijalnim poslodavcima koji se nisu u većem broju odazvali na ovo događanje, ali kako je naglasila Šangulin, ovo je tek prva godina da se na ovaj način povezuju njihovi učenici s mogućim poslodavcima.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno