LIJEČNICI KBC ZAGREB ZADOVOLJNI STANJEM Sedmogodišnja djevojčica s Paga još kritično bolesna i dobro sedirana, ali se ne nalazi u induciranoj komi

Slika korisnika mkvanja
Vijesti o zdravstvenom stanju najteže ozlijeđene djevojčice jučer prevezene u Zagreb
Autor: 
PIXSELL
Djevojčica je još kritično bolesna i dobro sedirana, ali se ne nalazi u induciranoj komi

Zdravstveno stanje sedmogodišnje djevojčice iz Paga, koja je sinoć zbog teških ozljeda iz Zadra prevezena u KBC Zagreb je ozbiljno, ali stabilno i nije se mijenjalo u zadnjih 14 sati te su liječnici zadovoljni takvim stanjem, istaknuto je na konferenciji za novinare u petak na Rebru.


"Stanje djevojčice je ozbiljno, ali stabilno", kazao je na konferenciji za novinare u Upravnoj zgradi na Rebru u Kišpatićevoj ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić.

Pomoćnik ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i voditelj Odjela za pedijatrijsku intenzivnu medicinu KBC-a Zagreb Milivoj Novak rekao je da se stanje djevojčice nije mijenjalo zadnjih 14 sati te da su zadovoljni takvim stanjem.

Djevojčica je još kritično bolesna i dobro sedirana, ali se ne nalazi u induciranoj komi, kazao je Novak. Pohvalio je lanac zbrinjavanja djevojčice, koji je, kazao je, bio najbolji mogući.

Sedmogodišnja djevojčica u četvrtak rano ujutro teško je ozlijeđena na Pagu kada ju je otac s još troje djece bacio s prvog kata obiteljske kuće. Troje ih je teško ozlijeđeno, a najteže sedmogodišnja djevojčica.

Iako je bio spreman Vladin zrakoplov koji je djevojčicu trebao prebaciti u Zagreb, pretrage su pokazale da zbog pneumokraniuma, odnosno prisutnosti zraka u lubanji, ne može putovati zrakoplovom, pa je prevezena sanitetskim vozilom.


Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno