MINISTRICA MURGANIĆ Uočeni teški propusti u Centru za socijalnu skrb, tražit ćemo smjenu ravnateljice Burčul! Ovi problemi nisu nastali mojim dolaskom!

Slika korisnika mkvanja
SLUČAJ MONSTRUMA S PAGA
Arif SITNICA
Ministrica Nada Murganić u OB Zadar

Ministrica obitelji Nada Murganić izvijestila je o preliminarnim rezultatima izvida u Centru za socijalnu skrb Zadar koji je bio nadležan za stradalu djecu s Paga.

"Na prvim preliminirarnim izvidima od strane upravnog nadzora uočeni su teški propusti u radu ravnateljice Centra za socijalnu skrb Zadar i u skladu sa završetkom inspekcijskog nalaza, zajedno s tim izvješćem koje ćemo poslati upravnom vijeću Centra, ćemo zahtijevati i da se preispita u potpunosti njezina odgovornost. Upravno vijeće će biti sazvano u ponedjeljak", rekla je ministrica, dodavši da će predložiti smjenu ravnateljice, prenosi N1.

Osim upravnog nadzora provodi se i nadzor u nadležnosti Komore socijalnih radnika koji bi trebao otkriti dodatne informacije o tome tko je, kada i gdje u lancu sustava zakazao u praćenju obitelji, a prije svega djece, rekla je ministrica.

Novinari su ministricu Murganić pitali za njenu odgovornost u ovom slučaju.

"Mislim da se zaista odgovorno ponašam, radim na svojem radnom mjestu. Nasilje je prisutno u društvu, ovi problemi nisu nastali mojim dolaskom", kazala je Murganić.

Nada se, kako je kazala, da će se s njenim odlaskom stvoriti pozitivni temelji i da će se sustav oporaviti. Prozvala je one koji je kritiziraju, a koji su također mogli unaprijediti sustav, za svog mandata ništa nisu učinili.

"Sustav je zapušten godinama i to je odgovornost svih nas", poručila je Murganić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika med
Po čemu je ova baba zaslužila biti ministrica i ona Mađerićka nekakva pomoćnica a ne zna zbrojit dva i dva? Njoj je normalno da muž tuče ženu,jer je to "tako",dijeli slatkiše u katoličkom vrtiću jer ta djeca valjda imaju veća prava u ovoj državi.Jel ikad kontrolirala rad Centara koji je sramotan, ove na Pagu su obilazili i nisu ništa primjetili i kao sve je bilo u redu a kuća prljava,tute pune g..... i mokraće(valjda je normalno tako živit),djeca slabo govore, na materi se na kilometar vidi da nije u redu,o "ocu" ne treba komentar.Pa žena je svoju kćer poslala u dom da živi i rađa svake godine sa ovim monstrumom. Dosta je više "sve je po zakonu i institucije rade svoj posao".Potpuno bolesna država,oni pljačkaju a mi mirno gledamo.