Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

NK ZADAR Pobjeda nužna za proljetni zalet

01.03.2019. 09:59
NK ZADAR Pobjeda  nužna za  proljetni  zalet


Na Stanove stiže Hrvatski dragovoljac protiv kojeg će Zadar sutra s početkom u 15 sati otvoriti proljetni dio sezone u Drugoj HNL. Naravno da u drugoligašu sa Stanova žele pobjedom otvoriti novu dionicu prvenstva, ali to će biti sve samo ne lagan posao. Momčad je ove zime doživjela određene promjene, prije svega na klupi gdje je na trenerskoj poziciji Krešimira Sunaru zamijenio mladi i perspektivni strateg Mislav Karoglan. Dogodile su se i određene promjene u sastavu. Dres Zadra u nastavku sezone više neće nositi Ante Sarić koji se ostavio profesionalnog igranja nogometa. Iz početnog sastava Ivan Lepinjica vratio se u prvoligaša Rijeku koja ga je i dala na posudbu na početku sezone. Od odlazaka svakako treba istaknuti onaj Josipa Majića koji će sutra "svratiti" na Stanove ali u dresu Hrvatskog dragovoljca vođen njihovim novim, a Zadrovim bivšim trenerom Krešimirom Sunarom. Od četvrtka na Stanovima više ne stoluje ni Vinko Petković koji je na svoj zahtjev raskinuo ugovor s Klubom.


Ikić, Muić, Llanos…
Naravno, tijekom zimske stanke nisu na Stanovima stajali prekriženih ruku i čekali samo na odlaske igrača. Tu prije svega treba istaknuti povratnike u Zadrove redove Domagoja Muića i Franu Ikića koji bi, ako u obzir uzmemo njihovu kvalitetu i iskustvo trebali biti važna pojačanja. Tu je i Nicholas Llanos ofenzivni vezni igrač hrvatsko-kolumbijskih korijena koji je posuđen iz Gradskog vrta. Zadar trenutačno očekuje izlazna pisma za još dvojicu prinova, Filipa Žderića i Lovru Kneževića koji treniraju i igraju prijateljske utakmice, ali još uvijek nisu registrirani. Time je zaključena lista zimskih prinova za koje se nadamo da ćemo u nastavku prvenstva moći reći da su i pojačanja. S novim trenerom i dosta mladih igrača koje je priključio pripremama, Zadar kreće u lov na više pozicije na ljestvici Druge HNL. Jer, osmo mjesto koje su zauzeli na jesen svakako nije bio razlog za neko veliko zadovoljstvo.


U plusu
Što možemo očekivati od ovog, novog Zadra, teško je reći. Pred nama je 11 kola koje će nam dati odgovor na to pitanje. Momčad sa Stanova imala je zanimljive pripreme s nikada više odigranih oglednih susreta. Bilo ih je čak deset, a svojevrsni kuriziotet da je Zadar u jednom danu igrao čak dva susreta podijeljen u dvije kombinirane momčadi. U svakom slučaju Zadrani su u plusu što se tiče pobjeda u tim susretima. Šest puta momčad Mislava Karoglana je pobjeđivala svoje suparnike, a četiri puta travnjak su napuštali pognutih glava. Naravno, rezultat, kako to vole reći, i treneri, i igrači, nije bio primaran, već uigravanje. Nadali smo se u "generalci" protiv Dugopolja vidjeti tu lepršavost u igri Zadra koju je kroz treću HNL jug vodeći zmijevačku Croatiju demonstrirao, prošlogodišnji prvak te lige, Mislav Karoglan. Ostali smo pomalo uskraćeni unatoč minimalnoj pobjedi nad Dugopoljem. Nadajmo se da su se igrači Zadra čuvali za onaj, puno važniji susret s Hrvatskim dragovoljcem. Jer, tu će pobjeda biti puno važnija, makar je izvojevali isključivo na mišiće.




Lepinjica: Uzor mi je Luka Modrić
Ivan Lepinjica, još uvijek 19-godišnjak, igrač s potencijalom na kojeg na Rujevici  najozbiljnije računaju u skoroj i daljnjoj budućnosti, vratio se sa Stanova gdje je u  redovima Zadra proveo polusezonu, odigrao 14 utakmica i zabio tri pogotka. Ivan je  debitrao za prvu momčad Rijeke protiv Rudeša protekle subote.
– Bio je to moj prvoligaški debi i stvarno sam se dobro osjećao. Lijepo je zaigrati za  prvu momčad. Mislim da sam dobro ušao u utakmicu i dobro to odradio –  kaže Lepinjica.
U gradu Sv. Krševana bio je zadovoljan domaćinstvom, ali i strukom i suigračima  sa Stanova.
– Grad je stvarno dobar, a i dečki su me dobro prihvatili. Sve utakmice odigrao  sam u punoj minutaži, a to je za igrača na posudbi super. Najbitnije je da igram i da  se dokazujem kako bi se s posudbe vratio u što boljem izdanju. Na početku nas je  vodio Dragan Blatnjak, potom je došao Krešimir Sunara, a sad je novi mladi trener  Mislav Karoglan. Dobro sam se slagao sa svima njima. Liga? Puno je mladih igrača,  može se s dosta ekipa lijepo nadmetati. Meni je najvažnije bilo da igram i da se  oprobam u seniorskom nogometu. Dosta dobro je išla ta prilagodba.
Kao igraču koji preferira igru u veznoj liniji, nije neočekivano ime njegovog uzora.  Kao i brojnim mladim igračima posljednjih godina…
– Luka Modrić je napravio čudo. On mi je trenutačno velik uzor. Od ničega dogurao je do najboljeg igrača na svijetu. Luka je pokazao da se sve u životu i sportu  može ostvariti. A klub? Volim Real Madrid – zaključuje Lepinjica.
D. FRANČIŠKOVIĆ