Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

PETO IZDANJE Prvi noćni polumaraton u Dalmaciji

01.03.2019. 09:51
PETO IZDANJE Prvi noćni  polumaraton u  Dalmaciji


Peto izdanje utrke Zadar Night Run svakako će biti najizazovnije dosada barem što se one organizacijske strane tiče. Uz utrke na  2,5, 5 i 10 km, ovogodišnja utrka u sebi sadrži i novinu u obliku utrke polumaratona na što su organizatori, Škola trčanja Zadar i Triatlon klub Zadar, posebno ponosni. Dosadašnji format u kojem trkači biraju duljinu  utrke ostaje i dalje s razlikom da će se polumaraton trčati drukčijom stazom koja se u dužini od 21.097 metara proteže od Poluotoka do Dikla.
– Uvođenje polumaratona je jedna velika stvar za našu utrku. To je jedna kompleksna stvar za organizirati ali kako smo već pet godina na sceni stekli smo iskustvo u organizaciji i odlučili smo se na ovaj veliki korak  koji će kroz određeni vremenski period privući veliki broj trkača u naš  grad – kaže Jure Šango, jedan od organizatora, i dodaje:
– Odabrali smo stazu koja u regiji ne postoji. Zadar je tako konfiguriran  da imamo nešto što drugi ne mogu imati a to je da čak 95% staze ide uz  more što trkačima daje jedan poseban doživljaj. Utrka je namijenjena  svima i za svakog ima po nešto. Osim zabave, koja je i bit svega, organizatori su se pobrinuli i za bogate nagrade. Zadar Night Run i dalje ostaje  spoj svijetla, sporta, glazbe i nudi jedan doživljaj koji se s malo čim može  usporediti.
U projekt ZNR ove se godine izravno uključila i Turistička zajednica  Zadarske županije, čija je direktorica Mihaela Kadija pohvalila odluku  organizatora da sve podigne na višu razinu.
– Znamo da što je veća kilometraža i nekakav prestiž utrke da je veći  interes koji potiče sve trkače da se odluče na dulje putovanje. Sigurna  sam kako će ovaj polumaraton privući brojne sudionike van grada Zadra. Bilo koje tržište nam je atraktivno i nadamo se kako će se ono kroz  godine proširiti i izvan granica Hrvatske. Organizatorima događanja dajemo jedan poticaj da naprave iskorak iz one comfort zone i da izađu iz  lokalnog okruženja. Trasa koja ide uz samo more sigurno će doprinijeti  atraktivnosti, a krasni vizuali koji se trkačima pružaju trčeći uz more to  sve dižu na jednu višu razinu – rekla je Kadija.
ZNR potporu je dobio i od Sportske zajednice Grada Zadra. Glavni  tajnik Zajednice, Josip Miočić:
– Apsolutno potičemo bilo kakvu aktivnost koja potiče ljude da se bave  tjelesnom aktivnošću. U Zadru je u zadnjih nekoliko godina veliki porast  rekreativaca i tu zasluge sigurno idu i ovoj utrci. Ova utrka promovira  sport, kulturu i povijest i u njoj se ističu vizuali grada Zadra koji privlače  ljude sa strane u naš grad.
Kao i svih godina do sada glavni sponzor utrke je tvrtka Sport&Moda  čija direktorica prodaje Tilema Burčul napominje kako je ZNR postao  neizostavni dio turističke predsezone. (zl)


Prijave do 11. travnja
Na ovogodišnjem Zadar Night Runu očekuje se dvije tisuće trkača čime bi se dosegla najveća masovnost na svim dosadašnjim izdanjima. Start utrke je u subotu 13.  travnja u 21 sat. Prijave su u tijeku i traju do 11. travnja, a prijaviti se možete na  internet stranici utrke, www.zadarnight.run.