Županija objavila koliku plaću imaju ravnatelji i direktori

Slika korisnika mkvanja
Odgovor na vijećničko pitanje Ante Rubeše
Podaci će pokazati da u našoj županiji politika najvažnija, oni koji vuku i zbog kojih nam životi funkcioniraju najčešće su potplaćeni, pa su mnogi već odlučili za svoj rad pokušati dobiti adekvatniju plaću u zemljama Europske unije, kaže Rubeša
Zvonko KUCELIN
Plaće ravnatelja/ direktora županijskih ustanova u sličnom su rasponu

Vijećnik Akcije mladih u zadarskoj Županijskoj skupštini  Ante Rubeša dobio je odgovor na svoj upit o plaćama ravnatelja/ direktora  županijskih ustanova i trgovačkih društava. Županijski pročelnici dostavili su mu tražene odgovore.

Rubeša je kazao kako je htio dobiti ove  podatke da bi javnost doznala  za što se uhljebi bore, da doživotno budu uhljebi, što je uhljebizam i kako se to puno zarađuje na lagan način bez mnogo truda i koliko nas  koštaju ti uhljebi.

Neki drastično povećali plaće

- Zanima me iznos plaće svakog od ravnatelja tvrtki kojima je osnivač  Zadarska županija, posebno plaću za zadnja dva mjeseca i to neto i bruto sa svim porezima i doprinosima. Molim da mi se ovdje prikažu i plaće  tvrtki u kojima Zadarska županija ima velike vlasničke udjele i predstavnike u nadzornim odborima kao što su to Eko d.o.o., Zračna luka Zadar,  Ceste Zadarske županije i svakako direktorice Turističke zajednice Zadarske županije. Želim datum kad je osoba, odnosno uhljeb postao ravnatelj te ustanove, te kakvo vozilo ima na raspolaganju. Podaci će pokazati da u našoj županiji politika najvažnija, oni koji vuku i zbog kojih  nam životi funkcioniraju najčešće su potplaćeni, pa su mnogi već  odlučili za svoj rad pokušati dobiti adekvatniju plaću u zemljama Europske unije. Jedni izgrađuju, drugi razgrađuju. Ne mislim da su svi naši ravnatelji nestručni i nesposobni, znam da ima iznimaka, ali iznimka potvrđuje pravilo, rekaoo je Rubeša ističući kako postoje naznake da su v.d.  ravnatelj Županijske uprave za ceste i direktorica Turističke zajednice  Zadarske županije povećali svoje plaće za 40 posto za rujan i listopad  2018. godine.

Donedavna ravnateljica Zadre Nove, Sanja Peričić, imala je osnovicu  bruto plaće 3.800 kuna uz koeficijent 3,82. Ravnateljicom je postala 1.  listopada 2014. godine, a službeno vozilo je Opel Insignia. Ravnateljica  INOVAcije, Katarina Colić,  ima osnovicu bruto plaće 3.800 kuna, uz koeficijent 3,82. Ravnateljicom je postala 29. listopada 2018. godine, a  službeno vozilo nema. Ravnateljica Turističke zajednice,  Mihaela Kadija,  ima osnovicu bruto plaće 3.930,30 kuna, uz koeficijent 5,00. Direktoricom je postala 10. studenog 2014. godine, a službeno vozilo nema.

Ravnatelji ustanova

Ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje, Stjepan Gverić, ima bruto  plaću 15.459,54 kuna, odnosno neto plaću 10.731,40 kuna za rujan i listopad 2018. godine. Postao je ravnateljem 1. rujna 2015. godine te koristi  službena vozila Zadarske županije na isti način kao i službenici Zadarske  županije. Ravnatelj Natura - Jadere, Damir Perić, ima bruto plaću  16.911,44 kuna, odnosno neto plaću 12.056,18 kuna za rujan i listopad  2018. godine. Postao je ravnateljem 1. siječnja 2016. godine te koristi vozilo marke Dacia Duster koje djelatnici Ustanove koriste pri obilasku terena odnosno ako je potrebno za službeno putovanje, vozilo se koristi  temeljem Pravilnika o korištenju službenog vozila. Ravnatelj Eka,  Dino  Perović, ima  bruto 2 plaću od 14.828,13 kuna, odnosno neto 9.461,31 kuna za rujan i listopad 2018. godine. Direktorom Društva imenovan je 1.  lipnja 2016. godine te koristi službeno vozilo Opel Astra (operativni leasing 2014. god.) koji mu je na raspolaganju 24 sata.

Ravnatelj Županijske lučke uprave  Zadar, Davor Škibola,  ima plaću   6.310,22 kuna, uz koeficijent 2,30. V.d. ravnatelja Županijske uprave za  ceste, Mile Fabijan, ima osnovnu plaću, bez dodatnih poreznih olakšica i  uvećanja koeficijenta za radni staž u neto iznosu od 11.255,98 kuna.

Ravnatelj AGRRA-e,  Vladimir Kovačević, ima  osnovicu za obračun  plaća od  3.800 kuna uz koeficijent 3,82, kao i uvećanje plaće za 0,5 posto  na svaku od 18 navršenih godina radnog staža , tako da mu je neto plaća  10.532,04 kuna i to bez poreznih olakšica., zaključuje se u priopćenju Zadarskog bloka. (ZL)

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)