Na Pagu ranije zagrijavanje mora

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Najtoplija zima
Ako se zagrijavanje mora nastavi na način kao u dosadašnjem tijeku zime, temperatura mora bi već u svibnju mogla prijeći 20 stupnjeva
Radio Pag
Sezona kupanja već u svibnju?

Tijekom dosadašnjeg dijela zime, na Pagu su dnevne temperature zraka bile čak do 9 stupnjeva iznad prosjeka. Zbog toga bi zima 2020./ 2021. godine mogla ostati zabilježena kao najtoplija od kada se na otoku Pagu bilježe meteorološki elementi. To se odrazilo i na temperaturu mora.
Prema podacima i višegodišnjem prosjeku, na Pagu je temperatura mora najniža u drugome dijelu veljače i iznosi 9, 9 stupnjeva. Međutim, ove godine, zagrijavanje mora je počelo ranije nego prijašnjih godina. Već 24. veljače temperatura mora bila je 11, 8 stupnjeva, a 25. veljače bila je 11, 9 stupnjeva. Na Pagu vrijeme kupanja uobičajeno počinje kada temperatura mora prijeđe 20 stupnjeva. To se, prema višegodišnjem prosjeku, dogodi u lipnju. No, ako se zagrijavanje mora nastavi na način kao u dosadašnjem tijeku zime, temperatura mora bi već u svibnju mogla prijeći 20 stupnjeva, obavještava Radio Pag.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)