Općina Pašman ima 8 otočića, 5 hridi i jedan nastanjen otok

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Uspostavljen Registar otoka
Registar otoka na jednom mjestu evidentira 78 otoka, 524 otočića, 642 hridi i grebena u Republici Hrvatskoj klasificiranih po vanjskim karakteristikama, obilježjima i drugim parametrima bitnim za upravljanje, korištenje i čuvanje jedinstvene otočne geografske cjeline
Otok Pašman
Cilj Registra otoka je podatkovno i kartografsko evidentiranje svih otoka, otočića i hridi

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije na temelju članka 6. Zakona o otocima i Pravilnika o metodologiji ustrojavanja i vođenja Registra otoka uspostavilo je Registar otoka.
Registar otoka na jednom mjestu evidentira 78 otoka, 524 otočića, 642 hridi i grebena u Republici Hrvatskoj klasificiranih po vanjskim karakteristikama, obilježjima i drugim parametrima bitnim za upravljanje, korištenje i čuvanje jedinstvene otočne geografske cjeline.
Od sada s par klikova na stranici https://registar-otoka.gov.hr/ možete saznati kako Općina Pašman pokriva ukupnu površinu od 60.739,62 m2 te da ima 8 otočića, 5 hridi i jedan nastanjen otok.
Cilj Registra otoka je podatkovno i kartografsko evidentiranje svih otoka, otočića i hridi koji su sastavni dio teritorija RH, stvarajući baze podataka za područje otoka koje će služiti kao podloge za izradu analitičkih izvještaja neophodnih za daljnja usmjerenja i vođenje politike razvoja otoka.
Registar otoka, u verziji 1.0, posjeduje osnovne, geografske i demografske podatke, podatke o teritorijalnoj nadležnosti kao i podatke o indeksu razvijenosti, prometnoj povezanosti te podatke iz nadležnosti Ministarstva zdravstva.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)