Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave zadarske evidentirana je prijevara u gospodarskom poslovanju

01.03.2021. 08:55


Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije proveli su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za prijevaru u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene ili poslovne isprave.
Sumnjiči ga se da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva u srpnju 2017. godine sklopio ugovor o ustupu potraživanja s vlasnikom društva s riječkog područja u kojem se obvezao da će uz proviziju provesti prijeboj međusobnih potraživanja između više trgovačkih društava, a po provedenim kompenzacijama navedenom društvu isplatiti iznos od 139.000,00 kuna umanjen za proviziju, a nakon što je naplatio potraživanja, oštećenom društvu je uplatio samo manji dio novca, dok je protupravno zadržao za svoje trgovačko društvo novčani iznos od 103.500,00 kuna, te za isti novčani iznos oštetio društvo.
Također ga se sumnjiči da je kao odgovorna osoba istog trgovačkog društva u kolovozu 2017. godine bez znanja i odobrenja vlasnika gore navedenog društva s riječkog područja sačinio dvije lažne višestruke kompenzacije na kojima je krivotvorio štambilj i potpis odgovorne osobe tog društva da bi potom temeljem tako sačinjenih krivotvorenih kompenzacija na štetu tog oštećenog društva izvršio naplatu potraživanja u iznosu od 50.000,00 kuna koji novčani iznos je po izvršenoj naplati zadržao za svoje društvo.
Protiv 53-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje u kaznena djela prijevare u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.