Kolega: Rebalans gradskog proračuna u svibnju ili lipnju

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
gvijece0409_kolega
Adam VIDAS
Kolega je obećao uređenje gradskih plaža do 15. svibnja

O rebalansu Gradskog proračuna trebat će poveti računa u svibnju ili lipnju, ustvrdio je gradonačelnik Živko Kolega, nakon što je vijećnica SDP-a Ingrid Antičević-Marinović kazala kako se nadala da će na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća biti podnesen izvještaj o izvršenju proračuna za 2008. te prijedlog rebalansa proračuna za 2009.

Kolega je vijećnici SDP-a obećao kako će plaža na Puntamici biti uređena zajedno s drugim gradskim plažama do 15. svibnja.

Obećano svjetlo za Bršanj

Tijekom aktualnog sata gradonačelnik je nestranačkom vijećniku Željku Predovanu obećao kako će policiji proslijediti njegov zahtjev da intervenira u Ulici Ljudevita Posavskog. Riječ je u ulici koja spaja bolnicu i Relju, čiji se, kao je Predovan kazao, stanari bune budući da je građani koriste kao parkiralište.

Vijećniku HNS-a Ivi Gregovu koji je zatražio da Grad riješi pitanje rasvjete u pristaništu Bršanj u Malom Ižu, gradonačelnik je kazao kako je Poglavarstvo na sastanku održanom dan ranije donijelo odluku o izradi projekta osvjetljenja ovog pristaništa. Gregovu, koji je prenio i želju maloiškog Mjesnog odbora za uređenjem igrališta, Kolega je kazao kako će stupiti u kontakt s Mjesnim odborom te igralište, nada se, napraviti do ljeta.

- Nema života na otocima bez vode, ustvrdio je vijećnik HDZ-a Danijel Telesmanić zatraživši odgovor na pitanje što je vodospremama na otocima Silbi, Premudi i Olibu. Dogradonačelnik Dražen Grgurović mu je odgovorio kako se s otkupom zemljišta za izgradnju vodospreme završilo na Olibu te kako su pregovori s vlasnicima na Slibi i Premudi u tijeku. Najavio je i kako će izvedbeni projekt za olibsku vodospremu biti gotov do kraja godine.

Vijećnik SDP-a Miro Morović je zatražio da se u prostorni plan unesu oznake za gluhonijeme te da se u skladu s pravom pristupačnosti slijepim i slabovidnim osobama osigura kretanje kako je to učinjeno u gradovima poput Vukovara, Poreča ili Vodica. Upozorio je na betonizaciju grada i podsjetio Vijeće kako je već ranije prosvjedovao zbog izgradnje Konzuma na nekadašnjem igralištu.

Kolega je izrazio nadu kako će buduće vodstvo Grada u projektnim zadacima misliti na gluhonijeme i osobe s invaliditetom.

Apel Carini i policiji

- Grad nije bio vlasnik zemljišta na kojem je sagrađen Konzum. To igralište od '45.-te na ovamo nikad nije bilo prostornoplanski postavljeno kao takvo da bismo ga mogli braniti, kazao je Kolega.

Kolega je prihvatio inicijativu vijećnika HDZ-a Rade Šimičevića da Grad Zadar sufinancira uređenje fasade zgrade u Perivoju Vladimira Nazora s 350.000 kuna, uz napomenu kako će ovo ukupno koštati 800.000 kuna.

Vijećnica HSLS-a Olja Radulić tražila je da Grad organizira čuvarsku službu za dječji vrtić "Grigor Vitez" kako bi se spriječio vandalizam.

- Da se radi o strahu od ugrožavanja sigurnosti djece, ne bismo ni trenutka razmišljali, ali ovako treba razmisliti o tome. U ovom trenutku vrtić je pod kontrolom izvođača radova, kazao je Kolega.

Vijećniku HSLS-a Damiru Mišlovu koji je iskopine na Trgu Petra Zoranića nazvao ruglom grada, Kolega je kazao kako se s natječajem za arhitektonsko rješenje kasni, jer je Društvu arhitekata Zadar trebalo dugo da se ustroji te kako će za ovu sezonu iskopine biti uređene i označene kao mali arheološki park. Kolega je također kazao kako se nada da će rezultate natječaja imati do lipnja.

Vijećnik HNS-a Želimir Maštrović upozorio je kako svjetla ugrađena u rivu ispred Lučke kapetanije ne rade.

- Između državne ceste i ulaza u trajekt po naredbi policije postavljene su fizičke prepreke zbog kojih ni jedan kamion nije mogao prići, a da ne gazi po svjetlima i veliki dio ih je spljošteno. Dok ne riješimo problem s Carinom i policijom nema ih smisla mijenjati. Kao gradonačelnik na odlasku molim Carinu i policiju da sada ne zatvaraju ono na što su dali suglasnost da neće zatvarati i da ne izmišljaju toplu vodu, kazao je Kolega napominjući kako će proći još najmanje 3 godine do izmještanja pristaništa.

Na prijedlog vijećnika HSP-a Mladena Meštrovića, Kolega je kazao kako će Cestama Zadarske županije podnijeti molbu da se radovi na rekonstrukciji cesta provode iza 8.30 sati kako se ne bi stvarale gužve u vrijeme dok građani idu na posao.

 TRAFOSTANICA UMJESTO U SPALLDI - FALKENSTEINERU

Odgovarajući na upit vijećnice Antičević-Marinović koju je zanimala sudbina crkve Sv. Stošije na Puntamici koja datira iz 9. stoljeća i izmještanje trafostanice iz njezine neposredne blizine, gradonačelnik Kolega kazao je kako Elektra u ovom trenutku izrađuje idejno rješenje te kako će trafostanica biti smještena u prostoru hotela o čemu se pregovara s upravom Falkenstainera.

 PEŠUT NE PRIČA S BRATOM JER NIJE INTERVENIRAO KOD BAILA

Vijećnika SDP-a Željka Mikina zanimalo je, je li u ŠC Višnjik zaposlen brat pročelnika Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo Marija Pešuta.

- Ako jest, to je za mene pogodovanje i puno više od toga, kazao je Mikin.

- Prvi put čujem, ne znam ni je li, ako jest brat Marija Pešuta zaposlen kao pomoćnik direktora ili kao čuvar, odgovorio je gradonačelnik Kolega dodajući kako se nije miješao u zapošljavanje u ŠC Višnjik i kako to treba pitati direktora ŠC-a.

Pročelnik Pešut je s mjesta na kojem je sjedio dobacio kako je točno da mu brat radi u ŠC Višnjik i kako je električar, a kad je htio za govornicom obrazložiti situaciju, gradonačelnik mu je kratko kazao kako ne može. Naposljetku mu je predsjednik Vijeća Zvonimir Vrančić ipak dopustio izlazak za govornicu, ali nakon njegovog obrazloženja, uz smijeh je dodao kako mu ne bi dopustio da je znao što će reći.

- Moj brat ne razgovara sa mnom već osam mjeseci, jer nisam htio intervenirati kod Dina Baila da ga primi. Bailo ga je zaposlio, a on i dalje ne razgovara sa mnom, kazao je Pešut.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno