Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Mjesec u znaku zdravlja i smijeha

Autor: Katarina Belić

31.03.2009. 22:00
Mjesec u znaku zdravlja i smijeha

Foto: Adam VIDAS



Kao i svake godine, želja nam je bila da obuhvatimo što više mjesta u Zadarskoj županiji i što više događanja s time da smo naglasak ove godine stavili na dvije važne stvari, a to su zdravlje i smijeh. Naime, datum početka Županijskih dana je vrlo blizu datumu kada se obilježava Svjetski dan zdravlja, kazao je župan Stipe Zrilić


Ovogodišnji Dani Zadarske županije započinju u subotu 4. travnja i trajat će do 4. svibnja. Kroz mjesec “Županijskih dana” u brojnim gradovima, općinskim središtima i mjestima Zadarske županije organizirat će se pregršt zanimljivih događanja, manifestacija i aktivnosti, a sve u duhu zdravlja i smijeha, što je glavni moto ovogodišnjih Županijskih dana.
– Kao i svake godine, želja nam je bila da obuhvatimo što više mjesta u Zadarskoj županiji i što više događanja s time da smo naglasak ove godine stavili na dvije važne stvari, a to su zdravlje i smijeh. Naime, datum početka Županijskih dana je vrlo blizu datumu kada se obilježava Svjetski dan zdravlja, stoga smo se odlučili da ga i obilježimo u tom duhu prvenstveno poticanjem građana na rekreaciju i zdrav život. Stoga Županijski dani započinju biciklijadom u subotu 4. travnja u 10 sati s Branimirove obale u Zadru. Cilj je stići do Branimirove obale u Ninu pa biciklijada nosi naziv “Od Branimira do Branimira”, kazao je župan Stipe Zrilić.
Svi one koje nemaju bicikle ili pak nemaju dovoljno kondicije za tako dugu vožnju, biciklijadi se mogu pridružiti pješačeći jedan dio puta, dok će za drugi dio puta biti organiziran prijevoz. Za sada se na biciklijadu prijavilo oko 60 sudionika, uglavnom djece, a za njihovu sigurnost na cesti će se pobrinuti Policijska uprava zadarska i Calimero bike shop, koji će dežurati u slučaju potrebe za intervencijom ako, primjerice, nekome pukne guma ili bude imao bilo kakvih drugih tehničkih problema.
Inače, bit će još nekoliko sportskih događanja poput ribolova na jezeru Štikada u Gračacu i VIII. kupa Općine Gračac u lovu ribe varalicom, koji će se održati u subotu 25. travnja s početkom u 9 sati.
Najavljen je također i niz kulturnih događanja – od Međunarodne likovne izložbe u Gradskoj straži Zadar, koja je najavljena za 15. travnja, zatim Međunarodne interkulturalne umjetničke izložbe u Benkovcu 21. travnja pa sve do predstava za djecu pod nazivom “Koliko je duga jedna priča”, koje već tradicionalno organizira Kazalište lutaka Zadar. Predstave će se igrati u brojnim mjestima Zadarske županije poput Gračaca, Donjeg Srba, Božave, Gorice…
– Kao dva zanimljiva događaja istaknuo bih i Dane cvijeća u Sv. Filipu i Jakovu 24. travnja te Drugi susret puhačkih instrumenata Zadarske županije 25. travnja u Pagu, inače događaj koji se prošle godine pokazao vrlo uspješnim i zanimljivim. Također, osim raznih izložbi u Zadru htio bih istaknuti kako smo organizirali i jednu izložbu u Zagrebu, kazao je župan Zrilić te pozvao sve koji mogu da posjete najavljena događanja. Posebno da 4. svibnja, na zadnji Županijski dan, dođu u Hrvatsku kazališnu kuću Zadar i “nasmiju” se nastupu Željka Pervana u povodu Svjetskog dana smijeha.