Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Koncert Pagu na dar

Autor: Alenka Festini

31.03.2010. 22:00
Koncert Pagu na dar

Foto: Alenka FESTINI



Događaj u Domu kulture popratilo je oko 300 ljudi, koji su, sudeći po ovacijama i pjevanju, bili vrlo zadovoljni doživljenim


U utorak navečer na Dan grada Paga u Domu kulture održan je koncert na kojem su nastupili paška muška klapa Sol, ženska klapa Peružini te trogirski “grdelin” Vinko Coce.
Večer slavljenja dalmatinske pjesme otvorila je klapa Sol, koja je predstavila nekoliko pjesama sa svog novog CD-a “Škapular”. Na repertoaru su se našle pjesme s gostovanja na nizu festivala klapske pjesme. Među njima svakako i prvijenac klape Sol, pjesma “Labain”, koja je 2008. godine osvojila niz nagrada na Melodijama Istre i Kvarnera. Pjesmu su otpjevali zajedno i s Đanijem Maršanom, Mariom Battifiacom i Vivien Galleta. Klapa Sol još se prije nekoliko godina afirmirala izvana otoka. Potvrđuju to i njihova gostovanja te brojne nagrade na festivalima u Korčuli, Rijeci, Zadru na MIK-u…
Nakon klape Sol nastupio je bard dalmatinske pisme – Vinka Coce. Coce je svojim impresivnim glasom otpjevao niz pjesama s festivala na kojima je redoviti sudionik još od 1993. godine. Nije zaboravio izvesti ni nekoliko poznatih dalmatinskih pjesama, koje je uvijek iznova lijepo čuti. Nježni i ženstveni “štih” koncertu dala je ženska klapa Peružini.
Događaj u Domu kulture popratilo je oko 300 ljudi koji su, sudeći po ovacijama i pjevanju, bili vrlo zadovoljni doživljenim.
Spomenimo na kraju da su koncert zajednički organizirali Grad Pag i Centar za kulturu u Pagu.