Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Koncesija Dimnjačarskom obrtu

Autor: Jelica Farkaš

31.03.2010. 22:00
Koncesija Dimnjačarskom obrtu

Foto: Jelica FARKAŠ



Gradonačelnik je prihvatio i prijedlog tvrtke Plodine d.d. iz Rijeke o sufinanciranju izgradnje dijela komunalne infrastrukture istočnog dijela grada. Riječ je o projektu u obostranom interesu pa bi uz Plodine dio potrebnih sredstava zajednički trebali osigurati Grad Biograd i tvrtka Komunalac


Na prekjučer održanom kolegiju biogradskog gradonačelnika Ivana Kneza i suradnika našlo se svega nekoliko točaka dnevnog reda.
Jedna od vjerojatno zanimljivijih odnosila se na davanje koncesije za obavljanje dimnjačarskih poslova na području grada. Na natječaj za obavljanje ove djelatnosti pristigle su četiri prijave, a za dobivanje koncesije je kao najpovoljniji ponuđač predložena tvrtka Dimnjačarski obrt iz Poljica. Konačnu odluku donijet će vijećnici na prvoj sljedećoj sjednici Gradskog vijeća.
Biogradski gradonačelnik Knez u nastavku svog kolegija suglasio se s prijedlogom Zadarske županije da se sklopi Sporazum o sufinanciranju izrade i ažuriranja službenih prostornih podloga državne izmjere i katastra nekretnina za razdoblje od 2010. do 2013 godine. Kako je ovom prigodom obrazloženo, ovaj projekt sufinancirat će sve jedinice lokalne samouprave, a Grad Biograd će za tu namjenu godišnje izdvajati oko 16.000 kuna.
Gradonačelnik je prihvatio i prijedlog tvrtke Plodine d.d. iz Rijeke o sufinanciranju izgradnje dijela komunalne infrastrukture istočnog dijela grada. Riječ je o projektu u obostranom interesu pa bi uz Plodine dio potrebnih sredstava zajednički trebali osigurati Grad Biograd i tvrtka Komunalac.
Donesena je odluka i o zakupu javne površine radi postavljanja kioska za prodaju voća i povrća. Pravo na zakup dobio je Svemir Žepina, koji se jedini prijavio na javni natječaj.
Za izradu projektne dokumentacije uređenja kampa Sveti Dominik između osam pristiglih ponuda kao najpovoljnija izabrana je ona tvrtke ARHEO d.o.o. iz Zagreba.