Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Na prvom letu Oslo-Zadar 180 putnika

Autor: Damir Maričić

31.03.2010. 22:00
Na prvom letu Oslo-Zadar 180 putnika

Foto: Vedran SITNICA



To je i kapacitet zrakoplova s kojim je Zadar nakon Stockholma dobio vezu i s drugom značajnom skandinavskom desetinacijom


Oko 9,30 sati u srijedu 180 putnika izišlo je iz Ryanairovog zrakoplova na prvom letu između Osla i Zadra čime se prvi let na ovoj destinaciji pokazao punim pogotkom.
Zračna luka Zadar time je već startala s pet zrakoplovnih linija Ryanaira, a u prometu su i dvije linije Germanwingsa, kao i redovna linija München – Zadar njemačke Lufthanse.
– Veliko je zadovoljstvo što je otvaranje linije krenulo dobro, što svakako valja vezati i uz nadolazeće uskršnje blagdane, kazala nam je direktorica Zračne luke Zadar Katica Pupić Bakrać.
Gosti su za prvi let dobili i glazbenu dobrodošlicu s klapskom pjesmom a najrazigraniji su bili djelatnici mnogobrojnih rent a car tvrtki kao i takstisti očekujući goste.
Srijeda je osim leta iz Osla s takvom popunjenošću u večernjim satima dovela u Zadar i zrakoplov Ryanaira iz Stockholma sa 160 putnika te jednako toliko i iz Dublina.
Može se kazati da je predsezona krenula a da će zahvaljujući značajnom uvećanju zrakoplovih veza Ryanira (oko 50 posto) te Germanwingsa (oko 38 posto) i uvođenjem redovne linije za München biti opet u znaku snaženja aviogostiju, do pred neku godinu gotovo nepoznanice na ovom području. Zračna luka Zadar sprema se za nove rekorde kao i prethodne dvije godine otkako je uspjela nadmašiti predratne rezultate.
Uglavnom, početak travnja donio je u Zračnu luku Zadar, a time i Zadarsku županiju naznake živosti kao nikad do sad. Sklandinavski gosti  značajno su povećali dolaske. Naravno nije riječ tek o gostima Zadarske županije, uz turiste među njima je i nešto ovdašnjih ljudi kao i stanovnika Bosne i Hercegovine na radu u Skandinaviji, ali je osjetno vidljivo da gradom Zadrom već uvelike šetaju grupe gostiju, budeći tračak optimizma i u ugostitelja.