Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Pokazati odličan rad na treninzima

31.03.2011. 22:00
Pokazati odličan rad na treninzima


Normalno da očekujemo pobjedu, te da pokažemo pomak prema naprijed u timskoj igri. Što se tiče individualne kvalitete, želim da rad koji odrađujemo na treninzima, prikažemo i na utakmicama. Momčad radi odlično i sada to moramo pokazati – kazao je Josip Grdović, trener Zadra
Josip Grdović, trener Zadra, svoje je igrače ovaj tjedan pripremao u ritmu dva treninga dnevno. Više su se bavili vlastitom igrom nego li sljedećim protivnikom, jer za očekivati je da protiv Zaboka ne bi trebalo biti problema. Nitko neće unaprijed upisati dva boda, ali s obzirom na razliku u kvaliteti, ako bi Zadrani večeras izgubili, bila bi to prava senzacija. Prošle godine je bilo 40 razlike, ove vjerojatno neće, ali dvocifreno bi u svakom slučaju trebalo biti. Ključan će biti pristup. Ako igrači Zadra uđu u utakmicu ozbiljno i motivirano, rezultat neće izostati. S obzirom na prikazano na treninzima proteklih dana, Grdović vjeruje da će tako i biti.
– Obradili smo Zabok, ali smo više radili na našoj igri. Normalno da očekujemo pobjedu, te da pokažemo pomak prema naprijed u timskoj igri. Što se tiče individualne kvalitete, želim da rad koji odrađujemo na treninzima, prikažemo i na utakmicama. Momčad radi odlično i sada to moramo pokazati.
Čime je zadarski strateg posebno zadovoljan?
– Angažmanom i koncentracijom na terenu. I jutarnje i popodnevne treninge momčad je odrađivala maksimalno koncentrirano i angažirano. To nam je u ovom razdoblju bilo jako bitno, jer sada počinje ritam od dvije utakmice tjedno. Zato smo pojačali treninge.
Na čemu treba dodatno raditi?
– Na svemu. Nikada nismo zadovoljni. Uvijek ima rezerve. Iz dana u dan podižemo formu i individualnu i momčadsku.
Dakle, kako sezona bude odmicala, možemo očekivati da će Zadar igrati sve bolje.
– Ima pomaka, što se vidi po načinu igre i odnosu od početka prvenstva Hrvatske. Koliko ćemo se do kraja sezone uspjeti dići, s obzirom da su utakmice vrlo blizu i da ne možemo raditi treninge koje bi trebali, nego se moramo prilagođavati utakmicama, vidjet ćemo. Ali pomaci su vidljivi.
Kakvo je zdravstveno stanje u momčadi?
– Batur se priključio treninzima, a Longin ima problem s koljenom i vidjet ćemo kada će se to sanirati. Ostali su spremni – za kraj će trener Zadra.
 


A – 1 liga za prvaka


Raspored 3. kola: Danas: Zadar – Zabok (20), Split – Borik (19), Zagreb – Alkar (20). Nedjelja: Cibona – Cedevita (20).




 


Brown: Početak je jako važan


Brandon Brown gotovo je uvijek dobrog raspoloženja. Na naš upit poznaje li kojeg igrača Zaboka, u šali je uzvratio: Naravno, jako dobro poznajem tu momčad. Jasno, svjestan je i on da je Zadar veliki favorit, ali upozorava da se nikoga ne smije podcijeniti.
– Oni će sigurno biti vrlo motivirani, jer igraju protiv Zadra. Zato moramo biti fokusirani i ne uzeti pobjedu zdravo za gotovo. Prvih deset minuta utakmice će biti jako važno. Moramo im pokazati da smo jača momčad i da ih očekuje jako teška utakmica. Ako im ostavimo nadu, možemo si zakomplicirati posao. Jedva čekam utakmicu i vjerujem da ćemo je odraditi kako treba – kazao je jedini Amerikanac u redovima Zadra i jedan od igrača u najboljoj formi.


 


Nadam se da će Cedevita osvojiti Eurokup


Trener Zadra čestitao je Cedeviti na plasmanu na završni turnir Eurokupa, te joj poželio uspjeh u polufinalu protiv Unicsa, te u eventualnom finalu.
– Odličan rezultat. Očekivao sam da će sačuvati prednost iz prve utakmice. Sada ih očekuje teška utakmica za ulazak u finale i nadam se da će osvojiti naslov, u interesu Cedevite i hrvatske košarke – rekao je Grdović.


 


Eurochallenge: Krka i Oostende na Final fouru


Lokomotiv Kubanu i Spartak St. Petersburgu, koji su svoje četvrtfinalne serije odradili sa 2-0, na završnom turniru Eurochallenge kupa, priključili su se Krka i Oostende. Slovenski prvak je u dramatičnoj trećoj utakmici kod kuće pobijedio bugarski Lukoil Academic sa 71:69, dok su Belgijci imali nešto lakši posao protiv Ventspilsa, 70:63. Baš će se ove dvije momčadi susresti u polufinalu završnog turnira (29. travnja – 1. svibnja), kojemu domaćin još nije određen. U drugom polufinalu snage će odmjeriti ruske momčadi.


 


Misteriozni dug


Koliki je dug KK Zadar? Može li netko konačno odgovoriti na ovo pitanje i konkretno obrazložiti kome i koliko se duguje? Ne treba čak u detalje, neke stvari mogu proći pod “poslovnu tajnu”, ali točan iznos duga bi se mogao i morao znati i javno objaviti. Koliko duga otpada na igrače i trenere, sadašnje i bivše, koliko na ostale stavke, koliko kredita ima klub… Zadarska javnost zaslužuje znati te podatke, kako bi se jednom zauvijek prestalo sa špekulacijama i nagađanjima. Valjda bi netko u klubu trebao znati je li dug 10, 50, 100 ili više milijuna kuna. Tko i kako će taj dug sanirati? I to bi bilo dobro znati. Tko i kako ga je napravio? E to je već pitanje kojim bi se trebale pozabaviti nadležne institucije. Jer sam od sebe sigurno nije nastao. Mogu li? Naravno da mogu, samo je pitanje žele li. To bi trebala biti polazišna točka za zdravu budućnost kluba. Bez da se riješe „duhovi prošlosti”, nikada se neće moći napraviti pravi korak naprijed. A to je ono što bi svi htjeli, ili barem tako kažu. Hoće li nešto u tom kontekstu promijeniti izvanredna skupština, koja je na rasporedu za četiri dana? Možda hoće, a možda i neće. Hoće, samo ako na glavne funkcije u klubu budu izabrani dovoljno sposobni, odlučni i neovisni ljudi. I daju im se odrješene ruke da situaciju dovedu u red. U svakom slučaju, prvi potez bi im trebao biti objava duga. Koliki je, prema kome i od kada? A onda bi se valjda trebalo znati i za vrijeme koje uprave ili kojih uprava je nastao. Klub je predugo bio žrtva tuđih interesa, krajnje je vrijeme da dođe na prvo mjesto.