Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Pomorci nakon 20 godina

31.03.2011. 22:00
Pomorci nakon 20 godina


Nakon više od 20 godina momčad Pomoraca osvojila je titulu pobjednika Lige malog nogometa grada Biograda. Klub su 1979. osnovali učenici Pomorske škole u Zadru i do danas Pomorci su ostali jedini klub s kontinuiranim nastupom u biogradskoj ligi. Za razliku od prošlih vremena, kad je u Biogradu bio niz momčadi, Pomorci su ostali “posljednji Mohikanci”. Liga je ove godina spala na svega šest momčadi od kojih su samo Pomorci iz Biograda. Dakako, takvo što ne umanjuje uspjeh ove momčadi koja je ostvarila 12 pobjeda i tri poraza. Prije dvije godine Pomorci su osvojili i Kup, nakon pobjede u finalu protiv Sv. Filipa i Jakova.
Kroz više od tri desetljeća za Pomorce je nastupilo oko 150 igrača, a zanimljivo je da od svih njih danas jedino Branko Pezelj ima pomorsku knjižicu i diplomu završene Pomorske škole. Pezelj se ne da, i dalje je aktivan kao igrač, a ujedno je i dugogodišnji voditelj lige. Uz Pezelja u klubu je od nekadašnjih igrača ostao Josip Ico Šarić.
– Prije tri godine počeli smo s pomlađivanjem momčadi. Osim nas dvojice starijih u momčadi su sve učenici srednjih škola, pa nema bojazni za budućnost kluba – kaže Pezelj. Obiteljsku tradiciju igranja (malog) nogometa nastavili su i Brankovi sinovi. Filip je ove sezone i najbolji strijelac lige (23 gola), a igra i za trećeligaša Primorca. Zbog obveza na fakultetu u Rijeci Kristijan za Pomorce ne može igrati u kontinuitetu, ali kad je kod kuće na raspolaganju je momčadi.
Pomorci igraju i ligu veterana koji tako održavaju kondiciju i rado se sjete mladih dana. Epilog takvog pristupa je njihovo posljednje mjesto na ljestvici. No seniori su sve popravili titulom prvaka.
 


Momčad


Za Pomorce su nastupili: Ivan Vukas, Ivan Čurković, Josip Čurković, Filip Pezelj, Kristijan Pezelj, Branko Pezelj, Josip Šarić, Ante Mikulić, Ive Morožin, Ivan Šarić, Daniel Galešić.




 


Prvaci od 2006.


2006. Tehnodom
2007. Tehnodom
2008. Peta brzina
2009. Peta brzina
2010. Nevera
2011. Pomorci