Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Sunce ih omamilo, Dubrovčani opržili

31.03.2012. 22:00
Sunce ih omamilo, Dubrovčani opržili


Sunčano subotnje poslijepodne na Višnjiku i nešto raniji termin odigravanja utakmice devetog kola kao da su uspavali vaterpoliste Zadra, čije je letargično i anemično izdanje u prvih deset minuta Bellevueu bilo dovoljno za steći prednost koju nije ispuštao do kraja susreta i konačnih 8:11.
U demonstraciji nemoći domaća se momčad „iskazala” katastrofalnom realizacijom i igrom s čovjekom više u bazenu, a da na vratima nije imala solidno raspoloženog Ivana Piska, ogled s Dubrovčanima mogla je okončati još nepovoljnijim ishodom. Po izlasku iz bazena na licima nekolicine Zadrana naziralo se crvenilo, vjerojatno ne od sunca.
Pisk je u prvoj četvrtini održavao nadu da se unatoč konstantnom zaostatku domaći u nastavku mogu vratiti u utakmicu. Rezultat 1:3, naime, još nije bio znak za uzbunu, ali jest igra Zadra koji je u osam minuta već stigao propustiti tri prilike s igračem više. Pogocima Blaževića i Begovića potop se nastavio u drugom periodu, pa je semafor u 10. pokazao visokih plus četiri (1:5) za Bellevue. Gore od rezultata izgledali su jedino Zadrani u bazenu, što su s dva dobro odrađena napada nakratko odlučili promijeniti Bobanović i Jadrešić. Stigli su tako igrači Gorana Jovančevića do 3:5, a nakon još jedne uspješne obrane i do šanse da se približe na samo gol minusa, međutim, njihove je jalove pokušaje Blažević kaznio realizacijom za 3:6.
Ovim se rezultatom otišlo na poluvrijeme, da bismo početkom nastavka ponovno gledali nešto agilniji Zadar. U glavnim ulogama su se našli Stipić i Vice Torić, strijelci za 5:7 i povratak nade u preokret, ili barem u remi, no udarac Vukčevića iz mrtvog desnog kuta završio je iza leđa Piska, minutu i pol do kraja treće četvrtine najbolje svjedočeći o koncentraciji i izgledima sastava u bijelim kapicama.
Posljednji čin ponudio je sličan scenarij: sa četiri gola viška na svom kontu gosti su od sredine dionice dopustili Zadru da se približi na 8:10 (zabili su Ančić i Bobanović), ali ne i više od toga. Točku na i svojim je trećim pogotkom stavio Blažević. Lopta odbijena od vode ušla je naizgled prkoseći zakonima fizike, no pobjeda Bellevuea bila je sve osim sretne.
 


 ZADAR 1952 – BELLEVUE 8:11


(1:3, 2:3, 2:2, 3:3)
ZADAR – Plivalište Višnjik. Gledatelja: 70. Suci: Dragan Štampalija i Bore Rončević (oba Šibenik).
ZADAR 1952: Pisk, Lakoš 1, N. Torić, Jurlina, Šunjo, Raić 1, Jadrešić 1, Stipić 1, V. Torić 1, I. Šarić, M. Šarić, Bobanović 2, Curać, Ančić 1. Trener: Goran Jovančević.
BELLEVUE: Zec, Vukčević 3, Blažević 3, Grbić, Popović, Begović 2, Lale 1, Miloslavić, Bogdanović, Rudinica 2, Petrović, Milina, Sentić, Sršen. Trener: Božo Valjalo.